Eşti motociclist? Cum să te fereşti de accidente VIDEO

Eşti motociclist? Cum să te fereşti de accidente VIDEO
În contextul derulării campaniei "Motocicliştii există în trafic", poliţiştii clujeni au elaborat o serie de sfaturi adresate lor, menite să ajute la prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi această categorie de participanţi la trafic.
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

- feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii - cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.

- păstraţi contactul vizual - nu presupuneţi că vă văd ceilalţi. Încercaţi întotdeauna să aveţi contact vizual cu şoferii care v-ar putea intersecta traiectoria.

- anticipaţi intenţiile partenerilor de drum - chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiaţi, ei, de multe ori, apreciază greşit distanţa ori viteza.

- asiguraţi-vă în oglinzi atunci când viraţi - şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră.

- fiţi pregătit pentru condiţii periculoase de drum - carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.

- abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le "tăia" - multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

- utilizaţi o cască de protecţie omologată - care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitaţi să cumpăraţi o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale.

- purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti - numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Preferaţi echipamentul modular ,,în straturi" astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.

- protejaţi-vă ochii - curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot răni ochii sau faţa. Cea mai bună protecţie este o cască integrală cu masca de protecţie inclusă.

- fiţi vizibil - purtaţi haine strălucitoare, reflectorizante. Adăugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza