Eşti motociclist? Cum să te fereşti de accidente VIDEO

Eşti motociclist? Cum să te fereşti de accidente VIDEO
În contextul derulării campaniei "Motocicliştii există în trafic", poliţiştii clujeni au elaborat o serie de sfaturi adresate lor, menite să ajute la prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi această categorie de participanţi la trafic.

- feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii - cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.

- păstraţi contactul vizual - nu presupuneţi că vă văd ceilalţi. Încercaţi întotdeauna să aveţi contact vizual cu şoferii care v-ar putea intersecta traiectoria.

- anticipaţi intenţiile partenerilor de drum - chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiaţi, ei, de multe ori, apreciază greşit distanţa ori viteza.

- asiguraţi-vă în oglinzi atunci când viraţi - şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră.

- fiţi pregătit pentru condiţii periculoase de drum - carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.

- abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le "tăia" - multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

- utilizaţi o cască de protecţie omologată - care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitaţi să cumpăraţi o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale.

- purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti - numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Preferaţi echipamentul modular ,,în straturi" astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.

- protejaţi-vă ochii - curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot răni ochii sau faţa. Cea mai bună protecţie este o cască integrală cu masca de protecţie inclusă.

- fiţi vizibil - purtaţi haine strălucitoare, reflectorizante. Adăugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

Comenteaza