Foto Eurodeputații din comisia AGRI au ajuns la primăria Cluj-Napoca! Ce au discutat cu Emil Boc

O delegație a Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală se află în România pentru câteva zile. Luni și marți au vizitat diverse ferme și producători locali din Cluj, iar acum au mers și la primărie.

Întâlnirea s-a axat pe problema cerealelor ucrainene, în contextul războiului din țara vecină.

Alături de membrii delegației AGRI, de domnul primar Emil Boc, de autoritățile locale și naționale, dar și de fermieri și reprezentați ai sectorului am discutat provocările actuale ale sectorului agricol din România.

Fermierii din România au nevoie de ajutor pentru a concura cu proliferarea cerealelor ieftine din Ucraina. Pe lângă coridoarele de solidaritate, suspendarea taxelor vamale și renunțarea la cerința certificatelor sanitare și veterinare au făcut ca produsul să pătrundă mai ușor pe piețele din România.

Pentru fermierii de cereale din țară, acest lucru creează o situație tulburătoare. Mai mult decât atât este extrem de important ca toți fermierii din UE să aibă parte de același nivel de subvenționare. În mod paradoxal, subvențiile cele mai mici în momentul de față se află în statele aflate în proximitatea graniței cu Ucraina.

Membrii Parlamentului European, inclusiv în dialogul cu Comisia Europeană încerca să găsească cele mai bine soluții pentru statele aflate în proximitatea Ucrainei”, a transmis europarlamentarul Daniel Buda.

Din delegație fac parte președintele Comisiei AGRI, Norbert Lins, eurodeputații Herbert Dorfmann (EPP, Italia), Tom Vandenkendelaere (EPP, Olanda), Juozas Olekas (S&D, Lituania), Jérémy Decerle (Renew, Franţa), Sarah Wiener (Greens/EFA, Austria), Bronis Ropė (Greens, Lituania), Daniel Buda (PNL/EPP) şi Dacian Cioloş (Partidul Reper/Renew Europe).

Comenteaza