Europa le-a dat cu taxa auto în cap, dar nu se lasă. Află ce soluţii de modificare a taxei au guvernanţii

Europa le-a dat cu taxa auto în cap, dar nu se lasă. Află ce soluţii de modificare a taxei au guvernanţii
Taxa auto din România este considerată ilegală de Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene.

Sistemul actual al taxei auto va fi modificat după ce Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene (CJUE) a arătat că taxa de primă înmatriculare încalcă legislaţia Uniunii Europene.

Pentru a clarifica şi astfel de situaţii, Guvernul a elaborat mai multe variante de modificare a taxei auto, scrie mediafax.ro.

  1. Una dintre acestea prevede modificarea OU 50/2008 privind taxa pe poluare pentru autovehicule, în sensul stabilirii obligaţiei de plată a taxei de poluare şi pentru autovehiculele aflate în parcul naţional înainte de intrarea în vigoare a taxei, la prima transcriere a dreptului de proprietate, respectiv la prima vânzare, cu o reducere a cuantumului taxei cu circa 30%, arată documentul guvernamental.
  2. O altă variantă luată în calcul de Guvern este modificarea OU 50/2008 privind taxa pe poluare pentru autovehicule, în sensul stabilirii obligaţiei de plată a taxei de poluare şi pentru autovehiculele aflate în parcul naţional înainte de intrarea în vigoare a taxei.
  3. Ultima variantă analizată de Guvern este transformarea taxei de poluare impusă la data primei înmatriculări în taxă de poluare plătibilă anual de către toţi proprietarii de autovehicule, separat de impozitul pe proprietate.
Comenteaza