Eurovision 2018. Scena din Salina Turda, gata pentru competiție FOTO

Eurovision 2018. Scena din Salina Turda, gata pentru competiție  FOTO
Realizarea şi transmiterea în direct a show-ului Eurovision de la o adâncime de 90 de metri, reprezintă o premieră absolută în istoria concursului muzical, mai multe televiziuni din străinătate dorind să preia imaginile.

Cea de-a patra semifinală Eurovision România 2018 va avea loc duminică în Salina Turda. Concurenţii vor urca pe scena amplasată în mina Rudolf, la o adâncime de aproape 90 de metri, aproaîntr-un decor natural grandios, care măsoară nu mai puţin de 42 de metri înălţime, 50 de metri lăţime şi 80 de metri lungime.

Pentru a face posibilă această transmisiune, organizatorii a fost necesară instalarea a peste 20 de tone de echipamente în subteran, peste 13 km de cabluri electrice, fibră optică, triax şi de comunicaţii fiind desfăşuraţi pe un traseu de aproximativ 500 de metri, transmite tvr.ro.

Timp de şapte zile, elementele de scenotehnică şi aparatura au fost coborâte în vatra minei de sare prin vechiul puţ de extracţie.

Pentru realizarea show-ului în condiţiile speciale din Salina Turda, echipa Eurovision România mizează pe un spectacol de lumini creat cu 70 de capete mobile inteligente şi 70 de proiectoare convenţionale, instalaţie de sunet cu boxe perimetrale şi 30 de m2 de ecrane LED, se menționează în sursa citată.

Semifinala Eurovision România din Salina Turda va fi transmisă, în direct, duminică, 11 februarie, de la ora 21.00 pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova precum şi pe TVR+.

Finala Eurovision România va avea loc la Bucureşti, la Sala Polivalentă, pe 25 februarie. În ultimul act al selecţiei naţionale, publicul este cel care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

 

Comenteaza