Evaluarea naţională la clasele VIII a început astăzi

Evaluarea naţională la clasele VIII a început astăzi
Evaluarea naţională la clasa a VIII-a a început astăzi. Subiectele au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate.

Evaluarea naţională la clasa a VIII-a a început astăzi.Prima probă proba scrisă la Limba şi literatura română, programată luni la ora 9.00, a startat conform graficului stabilit.

Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului a precizat în comunicatul de azi dimineaţă "Subiectele au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate de către toate cele 1.438 de centre de comunicare, respectiv toate inspectoratele şcolare judeţene, aplicându-se procedurile electronice de securitate", informează mediafax.

Potrivit mediafax, pentru susţinerea probei s-au înscris 223.222 elevi, examenul fiind organizat în 4.973 de unităţi de învăţământ.Accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise.

A doua probă, la Limba şi literatura maternă, din cadrul evaluării naţionale la clasa a VIII-a va avea loc mâine, 21 iunie, iar cea de-a treia, proba de Matematică în 22 iunie. Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 24 iunie, până la ora 14.00. În aceeaşi zi, între orele 14.00 şi 18.00, pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în 25 şi 26 iunie. Afişarea rezultatelor finale, după contestaţii, va avea loc în data de 27 iunie.

Comenteaza