Evaziunea fiscală, infracţiune "la modă" printre patronii de firme

Evaziunea fiscală, infracţiune
Cazurile de evaziune fiscală sunt din ce în ce mai dese în judeţ. Recent, o femeie de 46 de ani a intrat în vizorul poliţiştilor pentru săvârşirea acestei infracţiuni.

Aceasta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Huedin, ar fi reţinut de la angajaţi şi nu ar fi virat către bugetul de stat în termenul legal impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie. Prejudiciul cauzat astfel, în aproximativ doi ani, este de circa 7.500 de lei.

"În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare criminalităţii economice din cadrul Poliţiei oraşului Huedin, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de o femeie de 46 de ani pentru evaziune fiscală, comisă prin stopaj la sursă", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a femeii, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

 

Comenteaza