Foto Eveniment special la Aeroportul din Cluj, cu ocazia Zilei Internaționale a Aviației Civile

Eveniment special la Aeroportul din Cluj, cu ocazia Zilei Internaționale a Aviației Civile
Eveniment special la Aeroportul Internațional din Cluj.
Eveniment special la Aeroportul Internațional din Cluj.
Eveniment special la Aeroportul Internațional din Cluj.
Eveniment special la Aeroportul Internațional din Cluj.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, în colaborare cu Asociația Română pentru Propagandă și Istoria Aeronauticii „Smaranda Brăescu” Cluj, au marcat, marți, 7 decembrie, Ziua Internațională a Aviației Civile.

În incinta aeroportului a avut loc vernisajul unei expoziții de fotografii care evidențiază aspecte din viața și cariera Smarandei Brăescu, prima femeie cu brevet de parașutist din România.

Totodată, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la recordurile mondiale de salt cu parașuta stabilite de Smaranda Brăescu în 1931, a avut loc și lansarea cărții „Smaranda Brăescu - Lăsați-mă să zbor!” editată de Asociația Română pentru Propagandă și Istoria Aeronauticii Cluj, sub coordonarea Comandorului Av r. Laurențiu Buzenchi.

Directorul general al aeroportului clujean, David Ciceo, a susținut discursul de deschidere a evenimentului.

„Prin această expoziție se scot în evidență realizările remarcabile ale Smarandei Brăescu. A fost o parașutistă de nivel mondial, cu recorduri mondiale, care a adus cinste și mândrie României. Ea este strâns legată de Cluj, pentru că a trăit o perioadă aici și chiar este îngropată la Cluj. Smaranda Brăescu este un exemplu pentru realizările importante ale aviației civile din România.

Pe lânga marea sa personalitate, Smaranda a inspirat și foarte multe femei prin realizările sale. În ceea ce privește aeroportul din Cluj, cu tot cu instituțiile și societățile, o treime din cei peste 1.200 de angajați sunt femei. Noi avem o politică privind egalitatea de șanse și suntem încântați să sprijinim persoanele de sex feminin în aviația civilă”, a declarat Ciceo.

La eveniment au participat reprezentanți ai societății academice clujene, cadre militare și reprezentanți ai autorităților județene și locale.

Comenteaza