The Prodigy, show în faţa a 28.000 de "electric warriors" FOTO/VIDEO

The Prodigy, show în faţa a 28.000 de
Duminică seara, la Electric Castle, The Prodigy a demonstrat contrariul cârcotaşilor ce susţin că au apus vremurile în care britanicii se pretau să fie cap de afiş la vreun festival.

Au demonstrat-o preţ de mai bine de o oră, în faţa a 28.000 de persoane (un nou record de audiență în istoria evenimentului, n.red.) aflate în curtea Castelului Banffy din Bonţida. Tăticii rave-ului, soliştii Keith Flint şi Maxim (46, respectiv 48 de ani) au părut să fie chiar mai în formă decât la prestaţiile anterioare susţinute în România: Sibiu (2007), Mureş - Peninsula (2011) şi Bucureşti - Rock the City (2011).

Au transformat scena în propria junglă şi au îngenunchiat publicul la propriu: "Electric Castle! Electric warriors! All my voodoo people! Where the f*** are you? Let me here you! Get down!". Apoi l-au înălţat cu fiecare acord al pieselor ce i-au făcut celebri: "Firestarter", "Voodoo People", "Smack My Bitch Up". Au revenit la bis, iar pentru un final pe măsură Maxim a cerut un circle pit: "I want to see a circle in the middle. I haven't seen one the whole concert!".

La final, două cuvinte: "Thank you!", îndulcite: "Respect for everybody here tonight, from the heart!". Se pare că experienţa Electric Castle le-a plăcut cu adevărat, mărturie stau postările de luni dimineaţa de pe pagina lor oficială de Facebook: trei poze însoţite de o descriere scurtă şi la obiect: "‪#‎electriccastlefestival‬ Romania, this s*** rocked, great crowd!"

The Prodigy se află într-un turneu de promovare al celui mai nou album "The Day is My Enemy", lansat în martie 2015 după şase ani de la apariția albumului "Invaders Must Die" (2009). Include 14 piese produse de clăparul trupei, Liam Howlett, și de DJ-ul britanic Flux Pavilion. Sound-ul noilor compoziții încorporează influențe din zona big beat, electronica și breakbeat. Următorul concert al britanicilor va avea loc în 3 iulie, în Polonia.

Tot duminică seara, pe scena principală au urcat şi australienii de la The Cat Empire, o trupă al cărei sound îmbină jazz-ul, funk-ul şi rock-ul cu foarte multe influenţe de salsa (şi reggae, ska sau dub, n.red.). Chiar dacă au cântat în deschiderea serii, imediat după Zoli Toth Project, australienii au avut nevoie de doar două piese pentru a face întreaga mulțime să danseze.

"Am ajuns pentru prima oară în România după ce am aflat că "The Lost Song", una dintre piesele noastre pe care nu am promovat-o niciodată în mod deosebit, era un mare hit aici. Eram curioși cum arată țara care a "adoptat" acest cântec și apoi am vrut să descoperim cât mai mult, de aceea suntem azi la castel, un loc absolut minunat", declara, în conferința de presă, Felix Riedl, liderul trupei.

A urmat The Subways. Solista Charlotte Cooper a fost cu totul electrizantă, probând ceea ce organizatorii și-au propus să demonstreze cu această ediție: rock-ul sună foarte bine la castel. "Un test care va avea multe de spus în compunerea line up-ului pentru ediția de anul următor", transmit organizatorii festivalului.

Sigma, trupa care a monopolizat clasamentele britanice anul trecut, și Dub Phizix & MC Strategy au închis seara pe Boiler Stage, dar nu și petrecerea, care a continuat mult după micul dejun, la Red Bull Music Academy, unde Woralks a mixat noaptea cu ziua pentru câteva sute de oameni.

 

ELECTRIC CASTLE 2015

• 97.000 de participanți pentru cele 4 zile

• 6 scene

• 250 de artiști

• 1.000 de oameni în echipă

• 25 de comercianţi în food court

• 10 hectare de festival

• 7 Power Rangers, 1 Superman și mulți alți supereroi

• 1 barcă gonflabilă

 




 

Comenteaza