Examenul de Bac, sub camere de 8.000 de lei

Examenul de Bac, sub camere de 8.000 de lei
Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a montat camere de supraveghere în toate cele 10 centre de examinare pentru sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat.

Costul echipamentelor este de circa 8.000 de lei, după ce o parte dintre camere au fost cumpărate şi utilizate din perioada examenului de titularizare pentru profesori. Echipamentele constau într-o serie de dispozitive de filmat care pot fi urmărite pe ecranul unui calculator din fiecare sală de examen. Într-un centru de examen sunt, arată calculele ISJ, circa 20 de săli. În fiecare dintre acestea supraveghetorii vor putea vizualiza pe calculator ce se întâmplă în fiecare colţ.

Soluţia a fost aleasă datorită costurilor minime de implementare şi faptului că, nefiind un sistem integrat, centralizat, camerele sunt dislocabile şi pot fi folosite oriunde va fi la un moment dat un centru de examinare. Aproximativ 2.700 de elevi clujeni s-au înscris pentru sesiunea a doua a examenului de maturitate.

Sesiunea anterioară, iunie-iulie, a arătat la Cluj o promovabilitate de 54, 91% după soluţionarea contestaţiilor. 3.288 de tineri au fost admişi, iar 2.914 nu au trecut examenul. La nivel naţional promovabilitatea a fost de 44,97%.

 

 

Comenteaza