Examenul teoretic pentru permisul de conducere poate fi dat oriunde în ţară. Nu și traseul

Examenul teoretic pentru permisul de conducere poate fi dat oriunde în ţară. Nu și traseul
| Foto: promotor.ro

Examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere va putea fi susținut oriunde în ţară, nu numai în localitatea de domiciliu, însă examenul practic va rămâne să fie dat în condiţiile actuale, conform unui proiect de lege adoptat marți de Camera Deputaților.

Această modificare va permite candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere sau a unor noi categorii ori subcategorii ale acestuia să depună dosarul complet la autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul ori reşedinţa, se arată în raportul comisiei de specialitate.

De asemenea, proiectul stabileşte că „pregătirea teoretică şi practică în vederea obţinerii permisului de conducere va fi organizată pe module şi va fi recunoscută reciproc de unităţile autorizate cu atribuţii în domeniu”.

Conform motivării comisiei, această modificare va permite unităţilor autorizate cu atribuţii în domeniu organizarea mai bună a activităţii de pregătire a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere.

În raportul comisiei de specialitate se prevede că prin această modificare ce permite ca examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere să fie dat oriunde în ţară se vor reduce timpii de aşteptare.

Examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere va rămâne însă să fie dat în condiţiile actuale, deoarece acum „autorităţile competente din domeniu nu au posibilităţi tehnice să poată să fie dat oriunde în ţară, se mai menţionează în raport”.

 

Comenteaza