Excursionistă surdo-mută din Cluj, de 76 de ani, coborâtă de salvamontiști din Ceahlău. A căzut în zona vârfului Toaca, lovindu-se la cap

Excursionistă surdo-mută din Cluj, de 76 de ani, coborâtă de salvamontiști din Ceahlău. A căzut în zona vârfului Toaca, lovindu-se la cap
| Foto: Facebook Salvamont Neamt

O femeie de 76 de ani, surdo-muto a avut nevoie de intervenția salvamontiștilor pentru a coborî de pe muntele Ceahlău, după ce a căzut şi s-a lovit la cap. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Femeia venise pe munte împreună cu alte cunoştinţe, toate septuagenare, din Cluj, care aveau aceleaşi dizabilităţi, pentru o drumeţie.

Victima a fost coborâtă în staţiunea Durău, de unde a fost preluată şi transportată la spital de un echipaj de la Ambulanţa Neamţ, anunță Monitorul de Neamț.

La această intervenţie ineditul echipajelor de salvamont a fost că s-a comunicat cu grupul din care făcea parte bătrâna din Cluj prin SMS, altfel neputâdu-se, pentru a se afla unde este persoana rănită şi alte amănunte despre starea în care se află.

„Era o femeie cardiacă, a avut ameţeli şi a căzut în zona vârfului Toaca, lovindu-se la cap şi şi-a luxat o mână. Avea tensiune 18/9. Mai era cu nişte bătrâne din Cluj. Am comunicat cu ele prin SMS. Nu este ceva neobişnuit ca persoane în vârstă să urce până pe crestele Ceahlăului.

Am văzut persoane cu etăţi de până la 80 de ani, care au o condiţie fizică de invidiat, care se mişcă mai bine ca noi, chiar pe munte“, a declarat şeful Salvamont Neamţ.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza