EXECUTAT de şefii lui. Cum a fost dat jos Mircea Radu

EXECUTAT de şefii lui. Cum a fost dat jos Mircea Radu
Decizia Curții de Apel arată că fostul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj, Mircea Radu, a fost practic executat de conducerea ANPC, după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a spus că a fost incompatibil o perioadă, scrie clujust.ro.

La patru zile de la raportul ANI, lui Mircea Radu i s-a pus în mână ordinul de destituire, cu raportul ANI atașat. A doua zi i-a venit în poștă, oficial, raportul de evaluare de la ANI.

Mircea Radu a fost demis prin ordinul conducerii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor din data de 17 septembrie 203. Fostul șef de la Cluj a cerut instanței anularea ordinului, reintegrarea sa în funcția avută anterior și obligarea ANPC să-i plătească salariile începând cu data punerii în aplicare a ordinului și până la reintegrarea efectivă

Mai întâi, Mircea Radu a câștigat la secția de contencios de la Tribunal, iar în 29 septembrie 2014 a câștigat definitiv la Curtea de Apel Cluj. Între timp, decizia a fost motivată și trimisă al ANPC. De asemenea, fostul șef CJPC Cluj a depus o solicitare prin executor judecătoresc la ANPC, în data de 15 decembrie 2014. A solicitat "punerea de îndată în aplicare a sentinței", prin care și-a câștigat înapoi funcția, dar încă nu a primit un răspuns pozitiv, scrie clujust.ro.

A câștigat pe procedură. Instanța nici nu a analizat fondul cauzei.

Potrivit instanței, Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice prevede că Agenția Națională de Integritate va comunica raportul de evaluare comisiei de disciplină sau consiliului de disciplină, care propune autorității aplicarea unei sancțiuni potrivit legii. "Sancționarea disciplinară se putea dispune doar după rămânerea definitivă a raportului de evaluare. Cu alte cuvinte, declanșarea procedurii disciplinare poate avea loc numai după expirarea termenului de 15 zile în care persoana vizată avea dreptul de a formula acțiune în contencios administrativ (în cazul în care nu se formulează contestație) sau, după caz, doar după soluționarea în mod definitiv a contestației promovate", a precizat instanța Curții de Apel.

Etichete
Comenteaza