Video Exerciţiu cu poliţişti din Europa în gara din Cluj-Napoca

Exerciţiu cu poliţişti din Europa în gara din Cluj-Napoca

Poliţişti din mai multe ţări din Europa vor efectua un exerciţiu comun în gara din Cluj-Napoca

În perioada 22 – 23 mai 2019, se va desfășura, pentru prima dată în România, un exercițiu internațional, sub egida Asociației Poliţiilor Feroviare din Europa – RAILPOL, la care și Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, este afiliată din anul 2007.

VIDEO ediţia 2018 - Portugalia

RAILEX IX este un exercițiu internațional, la care vor participa echipe de intervenție din Bulgaria, Cehia, Ungaria și Portugalia, alături de echipe din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca. Exercițiul asigură schimbul de informații profesionale, legate de coordonarea spontană și cooperarea în misiunile comune și adoptarea de tehnici noi și a celor mai bune metode practice și operaționale de lucru în domeniu.

Acesta se va desfășura în stația CF Cluj-Napoca, iar în cadrul lui vor fi simulate mai multe situații tactice cu care echipele de intervenție se pot confrunta în teren, într-o staţie de cale ferată sau în mijloacele de transport feroviare. Cu ocazia exercițiului va avea loc și o întâlnire, în cadrul unui grup de lucru, a polițiștilor din 14 state membre ale Asociației Polițiilor Feroviare din Europa – RAILPOL, unde vor fi dezbătute subiecte de siguranță și securitate în domeniul transporturilor feroviare pe plan european.

 

Comenteaza