Explozie în mina Uricani: Un bărbat a murit, trei sunt grav răniţi

Explozie în mina Uricani: Un bărbat a murit, trei sunt grav răniţi
Un miner a murit iar trei au fost răniţi, luni dimineaţă, în urma unui accident care a avut loc în mina Uricani. Primele informaţii arată că ortacii au fost victimele unei explozii.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat, luni, referitor la explozia care s-a produs la mina Uricani, că în zonă nu existau cabluri electrice care să ducă la producerea unui scurtcircuit sau la o explozie, şi că aceste date vor fi verificate în cadrul unei anchete a procurorilor. Accidentul s-a produs la nici o lună de la prăbuşirea unei galerii în mina Lupeni. Doi mineri au murit atunci, unul singur a supravieţuit.

Patru mineri au fost răniţi, luni dimineaţă, în urma unei explozii care a avut loc în mina Uricani, iar un al cincilea ortac care a intrat să-şi salveze colegii s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Trei mineri au fost găsiţi la scurt timp după producerea deflagraţiei şi scoşi din mină, în timp ce al patrulea era căutat.

Doi dintre mineri vor fi duşi cu un elicopter la Spitalul de Arşi din Capitală, iar cea de-a treia victimă va fi transportată la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Capitală.

Cel de-al patrulea miner surprins de deflagraţia care s-a produs luni dimineaţă în mina Uricani a fost localizat la trei ore şi jumătate după producerea accidentului. Potrivit primelor informaţii, el nu prezintă semne vitale.

Purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Bogdan Dănăiaţă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că cea de-a patra victimă a exploziei a fost localizată.

"Minerul a fost localizat la o distanţă de aproximativ 100 de metri, în subteran. Se realizează întărirea echipei de salvatori şi vor începe acţiunile de evacuarea a acestuia. Nu prezintă semne vitale, dar nici nu putem declara decesul. Decesul poate fi declarat doar de către un medic", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Preşedintele Sindicatului "Huila", Laszlo Domokoş, a declarat, pentru MEDIAFAX, că o posibilă cauză a exploziei de la Uricani este o aprindere de metan.

"Din informaţiile pe care pe le am, se bănuieşte că a fost o aprindere de metan. Acum sunt salvatorii acolo, care au intrat după a patra persoană", a spus Laszlo Domokoş.

 

 

Comenteaza