News alert Update Explozie la o sondă de extracţie a gazelor naturale a Romgaz din Harghita. Muncitorul rănit a murit

Explozie la o sondă de extracţie a gazelor naturale a Romgaz din Harghita. Muncitorul rănit a murit

Un angajat al Romgaz a fost rănit grav, vineri, în urma unei explozii la o sondă de extracţie a gazelor naturale aparţinând companiei fiind solicitat un elicopter SMURD, care nu a putut ateriza din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

UPDATE:  Angajatul Romgaz Mediaş, rănit grav în urma exploziei din Harghita, a murit la câteva ore după producerea incidentului.

”Persoana rănită a fost declarată decedată de către medul Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, potrivit ISU Harghita.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani trebuia să ajungă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, însă starea sa de sănătate s-a agravat şi a murit.

Acesta ar fi intrat în stop cardio-respirator, fiind resuscitat de medici, însă fără succes.

O explozie neurmată de incendiu s-a produs, vineri, la o sondă de extracţie a gazelor naturale aparţinând Romgaz Mediaş, aflată în localitatea harghiteană Cecheşti.

În acest caz a fost solicitat un elicopter SMURD, care nu a putut ateriza din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Bărbatul a suferit o lovitură puternică la cap.

______________________

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, explozia s-a produs pe raza localităţii Cecheşti, într-o zonă greu accesibilă, iar pompierii sunt nevoiţi să transporte victima cu autospeciala până în zona în care a putut ajunge ambulanţa.

”Explozia nu a fost urmată de incendiu. Aceasta s-a produs la sonda 25 Chedea aparţinând de SC Romgaz. S-a deplasat la faţa locului o autospecială, cu patru subofiţeri, dar şi o ambulanţă SAJ cu medic”, potrivit ISU Harghita.

Angajatul Romgaz Mediaş, un bărbat în vârstă de 49 de ani, a fost rănit grav în zona capului, potrivit primelor informaţii.

Comenteaza