Expoziție de arme militare și uniforme de epocă, la 95 de ani de la înființarea Armatei a 4-a. GALERIE FOTO

Expoziție de arme militare și uniforme de epocă, la 95 de ani de la înființarea Armatei a 4-a. GALERIE FOTO
Devizia 4 Infanterie "Gemina" a sărbătorit, sâmbătă, 95 de ani de la înființare.

Evenimentele dedicate momentului aniversar s-au desfășurat la sediul Comandamentului Diviziei 4 Infanterie. În cadrul ceremoniei militare și religioase a fost dezvelită și sfințită placa comemorativă care marchează cei 95 de ani de existență a "marii unități".

Gabriel Oprea, ministrul Apărării a transmis un mesaj de felicitare, prin intermediul căruia a anunțat decorarea drapelul de luptă al Diviziei cu "ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari".

"Doresc să vă felicit din inimă pentru întreaga activitate și vă asigur că sunt cu gândul alături de dumneavoastră, personalul militar și civil din această unitate, situată în inima Transilvaniei și care are în aria sa de responsabilitate 16 județe, reprezentând aproape un sfert din suprafața totală a României", a mai transmis ministrul Apărării Naționale în mesajul citit de către comandantul Diviziei 4, general de brigadă, Dumitru Scarlat.

În cadrul evenimentului a avut loc și lansarea cărții Comandanți. De la Armata a 4-a la Divizia 4 Infanterie Gemina. "N-a fost în intenția noastră să facem o prezentare exhaustivă. Viața și activitatea fiecărui comandant militar n-ar încăpea într-o carte. Ne-am propus doar să-i reunim pentru prima dată într-un asemenea cadru și cu un asemenea prilej aniversar", a spus autorii cărții, Iulian Patca și Vasile Tutula.

Momentul aniversar a mai fost marcat atât și de o expoziție de armament, tehnică militară și uniforme de epocă, cât și de un spectacol artistic.

Divizia 4 Infanterie "Gemina" reprezintă o continuare a existenței Armatei a 4-a și poartă acesată denumire din 15 iunie 2008. Această structură militară își propune să rămână un etalon de referință al armatei române.

Comenteaza