Expoziţie de fotografie poloneză la Muzeul de Artă

Expoziţie de fotografie poloneză la Muzeul de Artă
Vernisajul expoziţiei de fotografie "Între pictorialism şi avangardă", cu lucrări realizate de Fortunata Obrąpalska, va fi găzduit miercuri, 6 iulie 2011, ora 18.30 de către Muzeul de Artă.

Expoziţia provine din colecţiile Muzeului de Istoria Fotografiei „Walery Rzewuski" din Cracovia, şi se desfăşoară în perioada 6 iulie - 8 august 2011, marcând preluarea de către Polonia a Preşedinţiei Uniunii Europene, informează Consiliul Judeţean.

Lucrările expuse sunt realizate de Fortunata Obrąpalska, una dintre cele mai importante figuri în fotografia poloneză în prima jumătate a secolului al XX-lea. Printre invitaţii de seamă ai vernisaj sunt ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marek Szczygieł, vicemareşalul Voievodatului Malosposka, Witold Latusek, precum şi alţi membri ai Administraţiei Regionale a Voievodatului Małopolska. Din partea Institutului Polonez din Bucureşti va participa doamna Natalia Mosor, director adjunct al instituţiei.

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a spus cu privire la expoziţie "„acest eveniment cultural se încadrează în succesiunea de acţiuni de cooperare în multiple planuri pe care Consiliul Judeţean Cluj le derulează cu Voievodatul Malopolska începând din anul 2005".

Clujenii care vor să vadă vernisajul pot merge la Muzeul de Artă miercuri, 6 iulie 2011, începând cu ora 18.30.

Comenteaza