Expoziţii, concerte şi discuţii în a doua zi a Zilelor Culturale Maghiare

Expoziţii, concerte şi discuţii în a doua zi a Zilelor Culturale Maghiare
A doua zi a Zilelor Culturii Maghiare, ajunse la a treia ediţie, le-a oferit ieri clujenilor expoziţii de artă, spectacole de teatru, concerte şi dezbateri pe teme economice.

Clujenii care au participat la a doua zi a festivalului multicultural au putut urmări "colecţia" de opere de artă media, prezentată de Grupul Magma Medium Contemporan, din Sfântu Gheorghe, dar şi un colaj de clipuri video ale mai multor artişti români şi maghiari.

Grupul Magma și-a deschis o galerie în Sfântu Gheorghe în 2010, şi a colectat până acum cam 60 de lucrări de artă media. Printre artiștii care au expus la Magma se numără și Dan Perjovschi.

Spectatorii au putut urmări ieri şi discuţia pe tema modului în care sunt văzuţi maghiarii de către români. Dialogul a fost purtat de Patricia Couți și Borzási Sarolta, membre ale unor organizații studențești, care și-au asumat însă un punct de vedere subiectiv asupra temei.

În curtea Muzeului de Artă au fost prezentate ieri mai multe lucrări de artă, realizate în tabăra de la Lăzarea: un om care pare suspendat în aer, un trunchi de copac din care răsar niște ciocane sau trei topoare cu cozi din crengi și conuri sunt numai câteva din lucrările de artă prezentate ieri de artişti din toate colţurile lumii. Expoziția poate fi vizionată până în 20 august.

Comenteaza