Factorii poștali, transformați în asistenți comunitari? "Ar putea fi cei care să semnaleze lucruri neobișnuite”

Factorii poștali, transformați în asistenți comunitari? "Ar putea fi cei care să semnaleze lucruri neobișnuite”
| Foto: wall-street.ro

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizări susține că în Poșta Română sunt angajați foarte mulți factori poștali, iar aceștia ar trebui pregătiți pentru „altceva”. 

Ciprian Teleman spune că factori poștali ar putea deveni asistenți comunitari, existând deja un proiect în acest sens.

„Sunt foarte mulți factori poștali. Trebuie să îi pregătim pentru altceva. Aceștia ar putea fi pregătiți să devină asistenți comunitari. Este un proiect”, a declarat Ciprian Teleman, la Antena 3.

Întrebat ce ar însemna conversia factorilor poștali în asistenți comunitari, Teleman a explicat: „Se întâmplă uneori, un exemplu puțin mai macabru, ca unele persoane să fie găsite decedate în locuință după o perioadă destul de lungă de timp. Ori, avem acești factori poștali care cunosc foarte bine comunitățile și ar putea fi cei care să semnaleze lucruri neobișnuite.”.

Potrivit Digi24, ministrul a vorbit și despre concederile de la Poșta Română. Acesta a spus că restructurarea vine ca o consecință a digitalizării. „Toată lumea așteaptă să vadă Poșta Română profitabilă”, a precizat Ciprian Teleman.

Poșta Română vrea să-și reducă numărul de angajați. Ar putea pleca acasă 21% din angajatii TESA din sediul central și 13% din personalul administrativ din teritoriu. Directorul general al Poștei, Horia Grigorescu, a declarat că aproape 300 de angajați ar putea părăsi compania, atât prin plecări voluntare, cât și prin concedieri colective. Aceștia ar urma să primească până la 12 salarii compensatorii.

Comenteaza