Facultăţile din Cluj sunt extrem de costisitoare. Vezi cât costă un an de studiu VIDEO

Facultăţile din Cluj sunt extrem de costisitoare. Vezi cât costă un an de studiu VIDEO
Viaţa de student în Cluj poate fi una extrem de costisitoare, în special pentru cei care au prins locuri cu taxă la facultăţi. Spre exemplu, cei care doresc să devină medici trebuie să plătească 8.200 de lei pentru un an de studiu. Scump nu este doar la UMF. Fiecare dintre universităţile clujene au cel puţin o specializare care presupune o taxă de şcolarizare de peste 4.000 de lei.

Viitorii regizori sau producători de film se numără printre cei care au cele mai mari cheltuieli în timpul facultăţii. Specializarea de Cinematografie, Fotografie şi Media a Facultăţii de Teatru şi Televiziunea are cea mai mare taxă din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, 5.500 de lei pe an. Secţia îşi selectează însă anual sub 30 de studenţi.

"S-au înscris 43 de absolvenţi de liceu. S-au ocupat toate locurile. Pentru sesiunea de admitere din toamnă să rămână libere locurile pentru licenţiaţi, adică pentru cei care vor să studieze la a doua facultate, 2 la limba română, 1 la limba maghiară.", a spus Laura Irimieş, purtător de cuvânt UBB.

Facultatea de Medicină Veterinară, din Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, presupune cheltuieli de 4.800 de lei pentru un an de studiu. În această vară, din cele 180 de locuri, 20 au fost cu taxă.

Ne-au rămas 30 de locuri libere la buget şi 9 la taxă. Avem peste 20 de facultăţi cu care avem acorduri de colaborare. Sigur din anumite zone, precum Italia, Spania, Franţa, Polonia vin mai mulţi studenţi decât din ate ţări cum ar fi Germania. De asemenea, şi studenţii noştri merg dincolo. Deci avem cam 50 de studenţi pe an care vin şi 50 care merg în alte ţări.", a spus decanul Facultăţii de Medicină Veterinară.

Arhitectura este cea mai căutată, dar şi cea mai scumpă facultate din Universitate Tehnică: 4.400 de lei pe an. Vara aceasta au concurat 2,4 candidaţi pe un loc.

 

Universităţile vor organiza o doua sesiune de admitere în septembrie, pentru elevii care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat în vară.

 

Comenteaza