Falsul jandarm de la Cluj, arestat preventiv

Falsul jandarm de la Cluj, arestat preventiv

Falsul jandarm descoperit în Cluj-Napoca a fost reținut arestat preventiv. Bărbatul este cercetat pentru înșelăciune în formă continuată și uzurpare de calități oficiale în formă continuată.

"În cazul bărbatului de 31 ani din comuna Dumitriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de: înșelăciune în formă continuată și uzurpare de calități oficiale în formă continuată, a fost arestat pentru o perioada de 30 zile", transmite IPJ Cluj. 

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca -Secțiile 1, 2, în colaborare cu polițiștii Serviciului Criminalistic, au dispus, în 20 iunie 2019, măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului, sub aspectul comiterii a 3 infracțiuni de furt calificat, 3 infracțiuni de înșelăciune, 4 infracțiuni de uzurpare de calități oficiale. "Bărbatul este bănuit că în perioada 31 mai - 6 iunie 2019, folosindu-se de calităţi false sub recomandarea că ar fi angajat al Jandarmeriei Române, sub diferite pretexte de efectuare a unor controale, pe raza municipiului Cluj-Napoca, ar fi deposedat astfel 4 persoane de mai multe bunuri, printre care telefoane mobile și sume de bani. În cauză a fost produs un prejudiciu estimat de părțile vătămate la suma de 4.800 de lei", se arată într-un comunicat de presă remis anterior de IPJ Cluj.

Amintim că, un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, la data de 15 iunie 2019, în timp ce se afla în timpul liber, l-a observat pe susnumitul îmbrăcat într-o ținută asemănătoare Jandarmeriei, având un comportament suspect. 

Comenteaza