Familia unui pacient COVID-19 decedat a luat cu asalt spitalul, dorind să agreseze personalul medical

Familia unui pacient COVID-19 decedat a luat cu asalt spitalul, dorind să agreseze personalul medical
| Foto: sursa - Digi24

Unul dintre principalele spitale COVID din țară, Institutul „Marius Nasta” din București, a fost atacat joi seara de rudele furioase ale unui pacient COVID care a decedat.

A fost vorba despre un grup destul de numeros, care a amenințat medicii și pacienții internați la Institutul Marius Nasta. Managerul instituției va merge vineri să depună o plângere penală.

Beatrice Mahler, managerul institutului Marius Nasta, a declarat la Digi24 că nimeni nu a fost rănit, dar atât medicii, cât și pacienții sunt speriați. Rudele furioase au încercat să intre pe ferestre ca să ajungă la secția de terapie intensivă și au amenințat medicii.

Pacientul care a decedat joi seara avea 40 de ani și suferea de obezitate. Recalcitrante și violente, rudele bărbatului - peste 15 persoane - nu au putut fi oprite la intrare de paza spitalului și în aceste condiții a fost solicitat sprijinul poliției.

„Din păcate, în această seară a fost o situație extrem de neplăcută la Institutul Marius Nasta, cauzată de decesul unui pacient tânăr infectat cu virusul SARS-CoV-2, un pacient cu comorbidități. În momentul în care familia a fost anunțată de evenimentul produs, practic un grup mare de cetățeni au forțat intrarea în spital, au ajuns la pavilionul COVID, au urcat pe ferestrele pavilionului și au încercat să intre pe geamuri - să spargă ferestrele, practic, pentru că asistentele și medicii au reușit să închidă pavilionul”, a relatat dr. Beatrice Mahler.

„Nu pot să vă spun decât că personalul și în primul rând pacienții au fost extrem de speriați și sunt la acest moment extrem de speriați, pentru că siguranța lor a fost pusă în pericol. Vorbim de pacienți critici, vorbim de pacienți care sunt în terapie intensivă covid și care nu au nevoie de astfel de evenimente”, a punctat managerul spitalului.

Comenteaza