Fanii Iron Maiden umplu în weekend hotelurile Clujului

Fanii Iron Maiden umplu în weekend hotelurile Clujului
Hotelurile de 2-3*, pensiunile şi unităţile în care se va caza echipa care pregăteşte concertul Iron Maiden vor avea grade de ocupare de până la 100%. Zilele de weekend, mai ales pe timpul verii, sunt perioade dificile pentru piaţa clujeană, axată pe turismul de afaceri.
City Plaza va avea în weekend un grad de ocupare de peste 40%. “Avem câteva rezervări făcute printr-o agenţie, e posibil să avem oameni din staff. De obicei, când fac rezervări pentru weekend, oamenii vin pentru concerte, festivaluri, meciuri”, arată Daniela Liviţchi, de la City Plaza. Athos va fi integral ocupat, potrivit conducerii hotelului.

“Concertul Iron Maiden este cel mai important eveniment în afara Bucureştiului, comparabil cu Champions League, ca efecte pentru piaţă. La noi va fi plin, şi la celelalte hoteluri. Ceea ce este extraordinar e că evenimentul are loc în weekend, când hotelurile din Cluj sunt cam goale”, a subliniat Gabriel Predescu, reprezentant al Asociaţiei Hotelierilor Clujeni şi manager al Athos.

“În ultimul timp, Clujul a devenit cunoscut ca oraş al studenţilor, ca destinaţie bună şi pentru divertisment, aşa că ar fi bine ca şi administraţia locală să ia în considerare acest lucru şi să dea o direcţie în strategia de dezvoltare a turismului pentru a folosi aceste atuuri, să avem mai multe evenimente. Este o lecţie pe care întreprinzători privaţi o dau administraţiei”, crede Predescu.

Cel mai câştigat pare să fie West City din Floreşti, aflat în vecinătatea Polus Center. Aici au fost reţinute 88 de camere pentru staff-ul Iron Maiden. “Hotelul va fi plin în weekend”, spune Torjai Zsolt, director general. Granata (fost Rimini), achiziţionat de finanţatorul CFR - Arpad Paszkany, va ajunge la un grad de ocupare de 70-80%. “Cam 15-20% din gradul de ocupare va fi adus de concert. Vom avea şi membri din staff, dar majoritatea stau la hotelul din apropierea Polus. Avem şi clienţi de-ai noştri, evenimente şi meciul CFR - Astra”, spune Răzvan Matei, director de relaţii cu clienţii la Granata.

Pax, hotel din apropierea gării, va fi ocupat 55-60% la final de săptămână. “Am redus din tariful de cazare şi am făcut un pachet special de weekend şi vom avea oaspeţi veniţi pentru concert. La noi vine multă lume fără rezervare prealabilă, noi fiind localizaţi lângă staţia CFR. Este un eveniment care poate să aducă un plus şi pentru comercianţi, proprietarii de terase şi de restaurante”, este de părere managerul Ionuţ Şomlea.

Capitol şi Capitolina (3*) şi aparthotelul Gutinului au rezervări pentru 80% din capacitate, iar conducerea estimează un grad de ocupare spre 90% în weekend. “Cei mai mulţi vin pentru concert. Avem mulţi străini din Ungaria, Polonia. Weekend-urile sunt în general moarte pentru piaţa hotelieră, săptămâna trecută am avut un grad de ocupare de 10%. Totuşi, acesta este doar un weekend, iar luna are patru. Bine ar fi ca astfel de evenimente să se repete pentru că aduc bani pentru toată lumea – hoteluri, terase, baruri, organizatori, oraş”, crede Camelia Silveşan, manager al hotelurilor.

Hostelul Retro, din zona centrală, va fi plin în acest final de săptămână. “Mai avem pentru sâmbătă o singură cameră dublă care nu a fost rezervată. Cei mai mulţi dintre clienţi vin pentru concert, şi din ţară, şi din vecini, din toată Europa”, spune Debreczeni Gergely, recepţioner la hostel.

Comenteaza