Fanii Untold au furat startul. Festivalul anului a început cu o zi mai devreme.

Fanii Untold au furat startul. Festivalul anului a început cu o zi mai devreme.
Mii de amatori de Untold au invadat Clujul încă de miercuri, cu toate că startul oficial al festivalului era programat abia joi.

Una dintre principalele artere de intrare în oraș, Drumul European Oradea – Cluj-Napoca, era înțesat de mașini pline de tineri îmbarcați pentru Untold, iar pe multe porțiuni se circula miercuri, încă de la amiază, bară la bară.

Unele dintre autoturisme fluturau tricolorul românesc. Mulți fani ai muzicii electronice veneau din Ungaria, dar și din alte țări vest-europene.

“Mi-am făcut anul trecut un prieten din Israel, iar la una dintre scene am dansat în draci cu niște greci. Aici e mai bine decât în Ungaria, acolo la multe dintre festivaluri vezi numai seringi aruncate peste tot, de aia nu-mi place”, spune un tânăr care lucrează la Budapesta.

Nu ratează festivalurile importante, cunoaște toți DJ-ii importanți, iar de când s-a inventat Untold nu mai vrea Sziget pentru că raportul calitate/preț e mai bun aici.   

 

 

 

Clujul respiră Untold. Tot orașul e plin de bannere cu Untold, de indicatoare cu Cluj Arena, cu Sala Polivalentă.

Inclusiv micuțul afiș cu admiterea de la Universitatea Tehnică, de pe clădirea de pe strada Barițiu, este eclipsat de un bannere cu fete care promovează marele festival, iar clădirea albastră a Băncii Transilvania este îmbrăcată în Untold.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grupuri mai mici sau mai mari, cupluri sau solitari explorează orașul, stau la beri, dau iama în fast-food-uri. Inclusiv pe monitoarele de pe autobuze și de pe trolee se perindă imagini de la ediția trecută. Fanii Untold au umplut toate terasele din preajma parcului central: la Colin's nu mai ai loc să arunci un ac. Orice colțișor din preajmă e exploatat: peste drum de polivalentă se fabrică mititei sau kurtos kalacs, iar vânzătorii de porumb fiert fac vânzări cât pentru un an.

Pe hamacele instalate în parc e bătaie, pe înserat. Sute de oameni fac cozi la preschimbarea biletelor în brățări, dar controlul își face treaba meticulos. Mulți tineri au venit aici direct, cu trollerele după ei.

 

Șoselele nu mai fac față, deși valul mare de autovehicule este încă departe de a fi activat: autobuzul 30, deviat pe Splaiul Independenței, merge în ritm de melc.Unii, mai ales cei mai în etate, sunt prinși cu garda deschisă, pentru că nu au acces în parc, iar alții, cu mașini, sunt deviați către centru.

 

 

 

 

 

 

La intrare, polițiștii monitorizează revărsarea mulțimii, iar mașinile oamenilor de ordine patrulează peste tot. Cozi neașteptate sunt la acreditări pentru că organizatorii au comasat într-un singur cort și mass-media, și artiștii, și securitatea, și comercianții, și casierii, și personalul de securitate sau de serviciu. Terenul de baschet din parc este înțesat, iar amatorii de sport trebuie să aștepte ca să își intre în rol.

Pentru cei mai nerăbdători amatori de zbânțuială, organizatorii au programat o petrecere de încălzire cu o zi avans, la Euphoria Music Hall, cu Tujamo. Clujul se pregătește de deschidere: Untold poate să înceapă. 

Comenteaza