Fără maşină în Cluj-Napoca, pentru o zi. Cât durează să traversezi orașul folosind transportul public

Fără maşină în Cluj-Napoca, pentru o zi. Cât durează să traversezi orașul folosind transportul public

Pentru al cincilea an consecutiv, municipiul Cluj-Napoca a fost premiat pentru cel mai performant transport public din România. Cu autobuze şi tramvaie noi şi cu jumătate din flotă electrică, oraşul vrea să reducă poluarea încurajând folosirea transportului în comun. Vinerea nu ai nevoie de bilet, iar dacă te duci în centru cu maşina personală, ori nu găseşti loc de parcare, ori plăteşti de te ustură. Iată dacă merită să îţi laşi maşina în faţa blocului şi să traversezi oraşul cu transportul public.

Am vrut să vedem prin ce trece un om care pleacă din Floreşti şi vrea să ajungă în zona industrială din partea de Est a oraşului, scrie observatornews.ro.

În aceleaşi condiţii de trafic, cu maşina, în două ore am fi facut drumul dus-întors. O oră de parcare în centrul oraşului începe, însă, de la opt lei. Şi indiferent cât de economică ar fi maşina, drumul de 17 kilometri în confortul propriului autoturism ar costa mai mult decât cei 10 lei pe care i-am cheltuit pe biletele de transport în comun.

Comenteaza