Federaţia studenţilor din USAMV cere demisia prefectului studenţilor

Federaţia studenţilor din USAMV cere demisia prefectului studenţilor
Scandal între studenţii USAMV: aceştia cer demisia prefectului studenţilor.

 

Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti din USAMV Cluj-Napoca cere astăzi în mod public, printr-un comunicat de presă, demisia reprezentantului studenţilor din Consiliul de Administraţie al USAMV Cluj-Napoca, începând de mâine.

Reprezentanţii federaţiei spun că, potrivit Codului drepturilor şi obligaţiilor studentului, un student nu poate avea calitatea de student reprezentant în structuri decizionale (consiliu, senat şi consiliu de administraţie) ale universităţii pentru mai mult de patru ani, indiferent de perioada în care s-au derulat mandatele şi de întreruperile acestora. Totodată, aici se arattă că studenţii participă la luarea deciziilor din cadrul universităţilor în temeiul mai multor drepturi, între care dreptul de a fi informaţi şi consultaţi de către reprezentanţii studenţilor în legătura cu hotărârile votate în structurile de conducere ale instituţiei din care aceştia fac parte.

Studentul Adrian Morariu a fost ales în Consiliul Facultăţii de Horticultură în anul universitar 2007-2008, şi are în prezent mai mult de patru ani în funcţie. Reprezentanţii federaţiei acuză că Morariu nu s-a consultat nciodată cu Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti din USAMV Cluj-Napoca în ceea ce priveşte hotărârile luate în Consiliul de Administraţie al USAMV Cluj-Napoca pentru aspectele privind dezvoltarea învăţămantului superior.

Etichete
Comenteaza