Femeia împușcată de polițiști, trezită din comă la Cluj

Femeia împușcată de polițiști, trezită din comă la Cluj

Femeia din judeţul Mureş, împuşcată accidental în cap de un poliţist care urmărea un şofer fugar a fost operată şi este în comă indusă.

Potrivit directorului medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca, Adela Golea, femeia a fost operată sâmbătă dimineaţă pentru extragerea glonţului, iar acum este internată la secţia anestezie terapie intensivă, transmite corespondentul Mediafax

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, conf. dr. Adela Golea, a declarat, duminică dimineaţa, pentru corespondentul MEDIAFAX, că femeia este în continuare internată la Secţia ATI, starea ei fiind „lent favorabilă”.

”S-a reuşit extragerea glonţului, iar acum este internată la secția ATI. Este în comă indusă, intubată, ventilată. Starea pacientei este lent favorabilă; s-a decis trezirea din comă indusă, treptat, pentru a evita complicațiile”, a declarat directorul SCJU.

Femeia din Reghin a fost împuşcată în cap vineri seara, în timp ce mergea pe stradă, în localitatea Aluniş, după ce poliţiştii au făcut uz de armă pentru a prinde un şofer pe care l-au urmărit din Reghin. Poliţia Mureş a transmis că a fost folosit armamentul din dotare, întrucât autoturismul urmărit rula cu viteză foarte mare înspre poliţişti. De asemenea, şoferul fugar a pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a menționat că se efectuează cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea acestuia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi de ultraj.

"În jurul orei 19:50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Reghin (PMR) a efectuat un semnal regulamentar de oprire unui conducător auto aflat în trafic. Acesta nu a oprit şi şi-a continuat deplasarea. Din acest motiv, poliţiştii rutieri au pornit în urmărirea autoturismului, care a fost dat în consemn poliţiştilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti, întrucât se îndrepta în direcţia respectivă.

Ulterior, poliţiştii din cadrul Secţiei Brâncoveneşti au depistat în trafic, pe raza localităţii Aluniş, autoturismul în cauză, efectuând şi ei semnal regulamentar de oprire, însă nici de această dată conducătorul autoturismului nu s-a conformat, rulând cu viteză înspre poliţişti, existând riscul ca aceştia să fie loviţi, punându-le viaţa şi integritatea în pericol.

Având în vedere cele precizate, un poliţist din cadrul secţiei respective a efectuat foc de armă asupra autoturismului în cauză, cu armamentul din dotare. În urma uzului de armă, un glonţ, care este posibil să fi ricoşat din asfalt, a lovit, în zona capului, o femeie, de 59 de ani, din localitatea Aluniş, care se afla în zona respectivă, în calitate de pieton.

În acel moment, poliţiştii Secţiei Brâncoveneşti au abandonat urmărirea autoturismului în cauză şi au acordat primele îngrijiri medicale femeii, solicitând, totodată, intervenţia unei ambulanţe la faţa locului. Ulterior, victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Mureş, fiind apoi transferată la SCJU Cluj - Clinica de Neurochirurgie, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Poliţiştii rutieri din cadrul PMR au continuat urmărirea autoturismului, care a fost identificat în localitatea Răstoliţa. Poliţistul care a procedat la efectuarea uzului de armă, se afla în misiune pe linie rutieră şi ordine şi siguranţă publică, fiind solicitat de către poliţiştii rutieri din cadrul PMR, împreună cu colegul de patrulă, să intervină în sprijinul acestora.

În momentul în care au depistat autoturismul respectiv în trafic, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a acestuia, moment în care conducătorul auto a rulat cu viteză înspre poliţişti, punând în pericol viaţa şi integritatea corporală a celorlalţi participanţi la traficul rutier, inclusiv viaţa poliţiştilor.

Cei doi poliţişti au reuşit să se ferească din calea autoturismului, pentru a nu fi loviţi, conducătorul autoturismului nelăsând niciun moment impresia că urmează să oprească şi să evite contactul cu oamenii legii, urmărind doar să-şi asigure scăparea. Urmărirea autoturismului până la locul evenimentului s-a efectuat pe un traseu de aproximativ 15-20 km, din localitatea Reghin, spre localitatea Aluniş".

Comenteaza