Femeie rănită într-un autobuz, în Mănăştur. Ce măsuri ia CTP

Femeie rănită într-un autobuz, în Mănăştur. Ce măsuri ia CTP
O femeie de 55 de ani a fost rănită după ce a căzut în autobuz. Şoferul mijlocului de transport în comun a frânat brusc după ce un autoturism i-a tăiat calea. Un alt incident asemănător, în care a fost implicat un autobuz CTP, a avut loc la începutul lunii.

Traficul a fost paralizat, aseară, în Mănăştur după ce un autobuz CTP (n.red. fostul RATUC) a fost implicat într-un incident rutier.

"La data de 28 aprilie, în jurul orei 20:20, o femeie de 55 de ani, din Cluj-Napoca, s-a accidentat uşor în timp ce călătorea cu un mijloc de transport în comun, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Din primele verificări, reiese faptul că, pe strada Bucium din Cluj-Napoca, la intersecţia cu strada Primăverii, datorită condiţiilor de trafic, conducătorul unui mijloc de transport în comun ar fi efectuat o manevră bruscă de frânare, care ar fi condus la dezechilibrarea femeii şi accidentarea acesteia", transmit reprezentanţii IPJ Cluj.

Un eveniment asemănător a avut loc în 7 aprilie. Atunci, o femeie de 50 de ani a ajuns la spital după ce a căzut într-un troleibuz. Şoferul a frânat brusc pentru a opri la un semafor, pe strada Memorandumului.

"Şcoala personalului" la CTP

În urma acestor incidente şi nu numai, mai mulţi clujeni s-au plâns de modul agresiv de a conduce al şoferilor de pe mijloacele de transport în comun. Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj, spune că organizează periodic "şcoala personalului", tocmai pentru a evita astfel de situaţii.

"Organizez periodic întâlniri cu angajaţii. Sub semnătură trecem în actele noastre toate evenimentele rutiere ce au avut loc în intervalul respectiv, discutăm cauzele producerii, cum poti fi evitate. Se discută şi despre marcaje sau alte obstacole întâlnite pe traseu care ne-ar putea crea dificultăţi. Cele mai importante aspecte, care nu ţin de noi, sunt comunicare Comisiei de sistematizare a circulaţiei din cadrul Primăriei Cluj-Napoca", a spus Neag.

Comenteaza