Festival de şah pentru tineri, la Casa de Cultură a Studenţilor

Festival de şah pentru tineri, la Casa de Cultură a Studenţilor
Peste 80 de tineri jucători de şah îşi testează ascuţimea minţii în cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului internaţional de şah Lions.

Adresat tinerilor până în 18 ani, festivalul este împărţit în trei categorii de vârstă: sub opt ani, sub 10 ani şi sub 18 ani, pentru fiecare grupă de vârstă fiind organizat un concurs separat. Pentru grupa celor de 18 ani, timpul de gândire este de 90 de minute/partidă; în cazul celorlalte două grupe, timpul de gândire este de doar 60 de minute.

Primele meciuriau avut loc încă de joi, 3 iulie, după deschiderea oficială a festivalului şi vor continua până duminică, 6 iulie, zi în care va avea loc şi festivitatea de premiere a câştigătorilor.

La ceremonia de deschidere, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Cluj, gazda evenimentului, a salutat iniţiativa de faţă, susţinând că acest sport "este menit să modeleze caracterul tinerilor jucători şi să-i pregătească pentru viitoarele competiţii care îi aşteaptă în viaţă", a declarat Flavius Milăşan.

Festivalul se află sub egida Federaţiei Române de Şah (FRS) şi a Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE), rezultatele raportându-se acestora pentru calculul rating-urilor noi obţinute de participanţi. În acest an, pe lângă jucătorii din Cluj-Napoca, au mai venit participanţi din alte 10 oraşe din ţară: Turda, Alba Iulia, Satu Mare, Odorheiu Secuiesc, Arad, Oradea, Sighetu Marmaţiei, Cugir, Bistriţa şi Suceava.

 

 

 

Comenteaza