Festivalul Temps d'Images, fără bani europeni în acest an. Vezi ce spectacole vor fi prezentate

Festivalul Temps d'Images, fără bani europeni în acest an. Vezi ce spectacole vor fi prezentate
Organizatorii festivalului Temps d'Images au declarat că ediţia a patra a festivalului este prima care nu va fi finanţată de Uniunea Europeană.

Ediţia din acest a festivalului Temps d'Images nu se va mai desfăşura pe bani europeni.

"Organizăm acest festival pentru prima dată fără sprijinul Uniunii Europene, de la care am primit finanţare timp de trei ani. Dintre finanţatorii ediţiei a patra menţionăm Centrul Naţional al Dansului, Erste Foundation din Viena. Parteneriatele cu Centrul Cultural German şi Francez din Cluj, Televiziunea Artek. Sperăm, însă, să convingem şi autorităţile locale să se implice în susţinerea festivalului", a declarat Miki Branişte.

"Am încercat să îmbinăm, în acest an, proiectele mari cu cele mici şi îndrăzneţe", a spus Branişte, care a menţionat şi faptul că o parte importantă a festivalului o reprezintă evenimentele din jurul coreografei Pina Bausch.

"Proiecţia "Pina" oferă o posibilitate excelentă de a vedea dansul modernist şi o rară ocazie pentru public de a comunica cu persoane care au activat împreună cu marea coreografă", a explicat directorul Centrului Cultural German din Cluj, Fabian Mühlthaler.

În cadrul ediţiei a patra va fi prezentat şi un spectacol francez "Fabulos", care a obţinut premiul Paris. Spectacolul pleacă de la idolii tinerilor şi reconstruieşte imaginea pe care ne-o facem prin intermediul mass-media asupra acestor idoli.

"Avem plăcerea de a găzdui acest spectacol organizat de compania le Dahu. Numele companiei reprezintă un animal imaginar pe care îl vânează toţi copiii din Franţa şi vă doresc să descoperiţi forma acestui animal în cadrul festivalului", a spus Christophe Pomez, noul director al Centrului Cultural Francez din Cluj.

În ultimele patru zile, spectatorii vor putea vedea spectacole exclusiv româneşti.

Citeşte mai multe despre festivalul Temps d'Images, în ediţia print a ziarului de mîine.

Comenteaza