Festivalurile Clujului mută chioșcurile de pe Aleea Stadionului. Când se întorc (răspunsul primăriei)?

Festivalurile Clujului mută chioșcurile de pe Aleea Stadionului. Când se întorc (răspunsul primăriei)?

Festivalurile Clujului îi mută pe cei circa 20 de comercianți de pe Aleea Stadionului. Chioșcurile se vor întoarce abia după Untold. 

"Eu sunt un mic antreprenor de pe Aleea Stadionului, acolo unde au fost relocate căsuțele cu comercianții. Am vrea să vedem care este poziția primăriei pe viitor; suntem conștienți că eu sau unul dintre colegii mei nu s-au aliniat standardelor primăriei și vrem să o facem foarte bine pe viitor.

Cum putem să facem ca să nu mai fim relocați? Noi suntem dispuși la colaborări. Până acum nouă ni s-a părut că nu am comunicat cu primăria suficient de bine", a spus unul dintre comercianți, la finalul ședinței Consiliului Local din 8 mai. 

Viceprimarul Dan Tarcea a readus în discuție concursul de soluții pe care municipalitatea îl pregătește pentru zona respectivă. "Vor fi relocate căsuțele, iar atribuirea lor se va face în urma unei licitații publice. Vor fi căsuțe standard pentru toată lumea; suntem în proceduri pentru concursul de soluții. Încă nu pot să vă înaintez un termen până la care va fi gata acest concurs". 

Până la finalizarea procedurilor mai sus-amintite, comercianții vor avea avize temporare de funcționare (la fel ca și în prezent), mai puțin în perioada mai - august 2019, după festivalul Untold. "Până după festivalul mare nu vor fi reamplasate aceste căsuțe în zonă, fiind mai multe evenimente în zona Parcului Central", a punctat Tarcea. 

ZIUA de CLUJ scria, încă din vara lui 2017, că toată zona dintre Cluj Arena şi Parcul Central va fi regândită, urmând ca aici să fie amenajat un patinoar pe timp de iarnă şi un parc de role în sezonul cald. Investiția urmează să fie făcută de către Regia Autonomă a Domeniului Public, aflată în subordinea municipalității, iar realizarea ei a fost avizată în Consiliul Local. 

Comenteaza