Fetiţă de 10 ani, în comă, după ce mama a stropit prin casă cu o soluție pentru a scăpa de purici

Fetiţă de 10 ani, în comă, după ce mama a stropit prin casă cu o soluție pentru a scăpa de purici

Femeia a folosit în locuinţă o substanţă toxică, de uz veterinar, pentru a scăpa de purici. iar după ce fetița a venit de la şcoală, mama ar fi stropit-o pe haine cu acelaşi produs.

O fetiţă de 10 ani din judeţul Caraş-Severin a ajuns la Spitalul de Copii din Timişoara, după ce mama a folosit în locuinţă o substanţă toxică, de uz veterinar, pentru a scăpa de purici. Medicii spun că starea pacientei s-a ameliorat, transmite News.ro.

După ce a venit fetiţa de la şcoală, împreună cu fratele ei de 11 ani şi sora sa mai mare, de 15 ani, femeia i-ar fi stropit pe haine cu aceeaşi substanţă.

Fata s-a simţit rău, iar părinţii au sunat la numărul de urgenţe 112. Echipajul medical ajuns la locuinţa familiei a preluat-o pe micuţă şi a dus-o la Spitalul Municipal Caransebeş, de unde a fost transferată în stare gravă, inconştientă, la Spitalul de Copii din Timişoara. Aici a fost internată la Secţia de Terapie Intensivă.

”Starea fetiţei este ameliorată. A venit într-o stare extrem de gravă, cu un scor, noi îl folosim într-o treaba care se numeşte Glasgow Coma Scale, foarte mic. Actualmente este ameliorată, dar în continuare prezintă semne de gravitate. De insistat cred că ar fi asupra folosirii unor substanţe extrem de toxice, care sunt dedicate uzului în exclusivitate veterinar, nişte insecticide care sunt împotriva unor paraziţi de ordin animal şi care nu au ce să caute folosite în condiţiile aplicării pe pielea omului. Ele trec prin pielea omului, intoxicaţia nu este neapărat prin ingestie”, a declarat medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Timişoara.

Comenteaza