Filme din selecţia TIFF, proiectate la Bucureşti cu căşti wireless pentru fiecare spectator

Filme din selecţia TIFF, proiectate la Bucureşti cu căşti wireless pentru fiecare spectator
Organizatorii celui mai important eveniment cinematografic din România, Festivalul

Internaţional de Film Transilvania (TIFF), proiectează filme din festival la Bucureşti, între 30 ianuarie şi 3 aprilie.



Este vorba de proiectul cinematecii TIFF Silent Cinema, la The Ark, în fiecare duminică seara de la ora 20, când vor fi proiectate filme de la TIFF sau recomandat de organizatorii festivalului.
Fiecare spectator va primi şi folosi pe durata proiecţiilor o pereche de căşti wireless cu ajutorul cărora îşi va putea crea un spaţiu propriu de ascultare şi receptare a mesajului pe care îl transmite proiecţia difuzată.

Printre filmele care vor fi proiectate la Bucureşti se numără Whisky (Uruguay, 2004), Katalin Varga (România-Ungaria-Marea Britanie, 2009), Noi Albinosul (Irlanda, 2003), Dragoste de-o vară (SUA, 2004) sau Venus (SUA, 2006).

Proiectul din Bucureşti vine ca urmare a succesului înregistrat de Cinemateca TIFF la Cluj-Napoca, în toamna anului trecut.

“TIFF Silent Cinema este un concept nou pentru cinefilii fideli festivalului, care se vor putea bucura individual într-un spaţiu comun, de 10 filme foarte diferite, selecţia fiind un mix între genurile dramă, comedie, thriller, animaţie, documentar, care să acopere o paletă cât mai largă de gusturi şi să aducă cinematografia de artă în atenţia unui public din ce în ce mai numeros”, arată organizatorii TIFF. Primul dintre filme va fi proiectat duminică, este vorba de “Whiskey”.

Bilelele la proiecţii costă 10 lei.
Comenteaza