Filmul accidentului mortal de la Raliul Iașiului. Cum a reușit pilotul să intre într-un cap de pod

Filmul accidentului mortal de la Raliul Iașiului. Cum a reușit pilotul să intre într-un cap de pod
| Foto: observatornews.ro

Unul dintre cei mai buni piloţi ai României, Adrian Răspopa, și-a pierdut viața. Bărbatul a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un cap de pod.  

Sunt ultimele imagini cu maşina condusă de Adrian Răspopa pe traseul de la Raliul Iaşiului. La ora 12 se aliniase la start. Avea de parcurs o distanţă totală de 14 km. Accelera pentru a fi campion. În zona Hadâmbu, cinci km mai târziu, drumul i s-a frânt. Ar fi pierdut controlul volanului şi a intrat într-un cap de pod. Impactul a fost atât de violent, încât maşina a fost făcută praf. Partea din dreapta, cea a şoferului, a fost distrusă complet.

Copilotul, Cosmin Diacu, a scăpat ca prin minune, doar cu o sperietură zdravană. În schimb, pilotul abia mai respira când au ajuns medicii la el. L-au resuscitat la faţa locului şi au chemat de urgenţă un elicopter. Rănile erau grave.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD: Este intubat, ventilat mecanic. Sunt leziuni severe la nivelul bazinului , la nivelul abdomenului şi cranio cerebral.

Dan Codreanu, manager: Pilotul a fost încarcerat şi scos. El cred că a făcut greşeli.
Organizatorii Rally Iași: Adi este în ambulanţă. Va fi preluat de elicopter şi transferat la unitatea de primiri urgenţe din Iaşi! Sperăm să avem veşti cât mai bune!
Însă, veştile bune n-au mai venit. Ajuns la spital, Adrian s-a stins. Vestea a picat ca un trăsnet.
Claudiu Butucel, director organizare Raliul Iașului Pro X: Un pilot experimentat, pe o probă foarte tehnică şi foarte rapidă, a intrat într-un cap de pod.

"Nu mai sunt capabil de nimic acum. Eu sunt relativ ok ca nivel de sănătate", a scris pe facebook copilotul său.

În urmă cu două luni, Adrian Răspopa câştiga locul doi la Raliul Moldovei. Dominase evenimentul reușind să câstige zece din cele 12 probe speciale ale concursului. Era deja al 11-lea an în care participa. Un veteran de temut pentru cei alături de care concura.

Adrian Răspopa era unul dintre cei mai buni piloţi din Campionatul Naţional de Raliuri. Federaţia Română de Automobilism Sportiv a creat o comisie pentru a analiza circumstanțele și modul de intervenție la locul accidentului. În urma acestei cumplite veşti, organizatorii au decis anularea competiţiei.

În urmă cu un an, o altă trageie a fost evitată la mustaţă tot la raliul Iaşiului. Simone Tempestini, un campion naţional, a avut şi el un grav accident în timpul cursei. Maşina în care se afla a derapat, s-a rostogolit de câteva ori şi a luat foc. Din fericire, el şi copilotul au fost ajutaţi să iasă la timp din automobilul distrus în totalitate, potrivit observatornews.ro.

loading...
Comenteaza