Filmul secret din noaptea de la Colectiv a ieșit la lumină. Reacția lui Raed Arafat

Filmul secret din noaptea de la Colectiv a ieșit la lumină. Reacția lui Raed Arafat
| Foto: protv.ro

Secretarul de stat și șeful DSU, Raed Arafat, a postat pe Facebook un mesaj referitor la filmul ținut secret timp de 4 ani, cu imagini de la intervenția din noaptea incendiului din Clubul Colectiv.

După ce Libertatea a anunțat că va publica un film de aproximativ 20 de minute cu imagini care surprind momente din intervenția primului echipaj de pompieri ajunși la incendiul din Clubul Colectiv, film care nu a fost făcut public pentru că contrazicea varianta oficială, anume că intervenţia de salvare a vieţilor a fost impecabilă, Raed Arafat a afirmat, într-un mesaj postat pe Facebook, că nu ştie de existenţa filmului și că "unii jurnalişti" sunt "dispuşi să folosească sentimentele şi durerea unor părinţi ca să-şi deservească interesul propriu şi al instituţiei pe care o reprezintă şi a eventualilor sponsori care stau în spatele articolelor de denigrare pe care le publică".

„Domnul Tolontan era în mare agitație astăzi, că cineva i-ar fi spus că eu am în posesie un filmuleț despre intervenția la Colectiv, de care nu știa lumea. Chiar m-a întrebat de un ofițer care mi-ar fi adus filmulețul pe un CD. Ca să nu greșesc, să nu-mi scape ceva, am verificat, l-am sunat și pe ofițerul respectiv, fiind pensionar, să-l întreb dacă mi-a lăsat un CD, cândva, cu un filmuleț despre Colectiv, iar acesta, ca și mine, nu știa nimic de această informație. Mai mult, mi-a confirmat că domnul Tolontan l-a sunat cu o seară înainte și că acesta a spus deja că nu știa nimic despre informația respectivă. Ce este trist, însă, este faptul că, din dorința de rating și de a ieși în față, unii jurnaliști sunt dispuși să folosească sentimentele și durerea unor părinți ca să-și deservească interesul propriu și al instituției pe care o reprezintă și a eventualilor sponsori care stau în spatele articolelor de denigrare pe care le publică, mai ales în preajma datei de 30 octombrie”, a scris, printre altele, Raed Arafat, pe Facebook.

"Cine ştie despre ce este vorba şi ce surprize “senzaţionale" vom avea din partea domnului Tolontan şi a jurnaliştilor acestuia în următoarele două săptămâni!“, mai scria șeful DSU cu câteva ore înainte de publicarea filmului. 

Iată, mai jos, postarea de pe pagina de Facebook a fondatorului SMURD, Raed Arafat:

Comenteaza