Filmul unui regizor clujean va fi proiectat la Cannes VIDEO

Filmul unui regizor clujean va fi proiectat la Cannes VIDEO
Filmul unui regizor clujean va fi proiectat în acest an la Cannes. Este vorba de scurtmetrajul "După un an" al regizorului Cristian Pascariu, care va putea fi vizionat în cadrul prestigiosul festival de film. Pelicula are o durată de 11 minute şi spune povestea tragică a unei văduve care se întâlneşte cu ucigaşul soţului său.

Regizorul Cristian Pascariu va merge la Cannes pentru a asista la proiecţia filmului său.

"Va fi prezentat în secţiunea Short film corner la Festivalul de la Cannes între 15 şi 26 mai anul acesta", explică regizorul Cristian Pascariu. "E o secţiune unde distribuitorii şi lumea poate să-ţi vadă filmul pe perioada festivalului şi poate să-l cumpere şi să vină nişte colaborări. E o şansă pentru a-ţi propulsa cariera".

Rolurile principale sunt interpretate de tinerii actori Ionuţ Caras şi Irina Wintze. Aceştia au lucrat la scenariu împreună cu regizorul, timp de două luni, şi au filmat timp de trei zile.

"Filmul se numeşte "După un an" şi este povestea unei văduve care se întâlneşte cu criminalul soţului ei pe marginea drumului, soţul ei a fost ucis într-un accident de maşină şi fără voia ei se întâlneşte cu acest criminal şi scurtmetrajul se bazează pe discuţiile dintre cei doi", spune Pascariu.

Actriţa Diana Buluga joacă un rol secundar în peliculă.

"Personajul meu se numeşte Andreea şi este prietena criminalului", spune Diana Buluga. "Sunt foarte bucuroasă că filmul va merge la Cannes, sunt bucuroasă pentru că am fost o echipă nu foarte mare, dar cu foarte multă energie, cu foarte multă poftă de lucru. E o reuşită care vine ca un premiu pentru munca depusă".

Anual, în secţiunea Short Film Corner din cadrul Festivalului de la Cannes sunt propuse zeci de mii de scurtmetraje, însă numai aproximativ 1.500 sunt acceptate.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza