Final cu surprize la Salina Equines Horse Trophy

Final cu surprize la Salina Equines Horse Trophy
Final cu surprize la Salina Equines Horse Trophy
Final cu surprize la Salina Equines Horse Trophy
Final cu surprize la Salina Equines Horse Trophy
Final cu surprize la Salina Equines Horse Trophy

Câștigătorul stabilit la 3 sutimi de secundă.

Calul Folds Lord Lux sub Ruxandariu Luca (Clubul Felix Țopescu) a câștigat proba turului Gold a ultimei zile de competiție de la Salina Equines Trophy cu 33` 74``. Perechea sa situat pe locul I cu doar 3 sutimi de secundă în fața lui Bucur Ionuț cu Baloumina (CSM Sibiu). Pe locul III s-a clasat Ilioi Radu cu Obora`s Willy (CSA Steaua).

Turul Gold de duminică a adus în competiție 22 de cai și călăreți, dintre care 11 au intrat în barajul probei. În competiția ultimei zile de concurs au intrat cei mai buni cai ce au evoluat în ultimele trei zile la Turda.

Pe primele locuri în clasamentul general al probei Gold ( totalul rezultatelor din zilele de concurs) s-au poziționat, în ordine, Milașcon Bogdan cu Quintender, Ruxandariu Luca cu Clievero și Ursache Ionuț cu Cashmere 31.

Probele din ziua de duminică s-au desfășurat pe o ploaie măruntă care în final nu a speriat publicul. În tribunele acoperite au fost peste 200 de spectatori.

Tot duminică a avut loc și proba finală Bronze Tour la care au participat 37 de cai și călăreți. Proba Bronze Tour a fost câștigată de         Antal Csaba cu calul Shaba (Clubul Husar) cu un timp de 36`, 62``. Pe locurile secunde s-a situat Bucur Ionuț cu calul  Argentina și calul Loredana. (CSM Sibiu). În clasamentul general Bronze Tour a condus Ionescu Paul cu calul E Rocky  (Universitatea Cluj), Antal Csaba cu Shaba (Husar) și Butucă Emma cu calul Sandra (CSM Sibiu).

În clasamentul final VIP s-au poziționat pe primul loc Dragomirescu Elene cu Cosa Nostra (Napoca SH), Balsz Dorottya cu Veszta (Transilvania SH) și Ionescu Petre cu Azur (Transilvania SH).

Salina Equines Horse Trophy a fost organizată pe probe competiționale cu diverse niveluri de dificultate, grupate pe tururi: VIP Tour, Bronze Tour, Silver Tour, Gold Tour. Separat, sâmbătă a avut loc o probă specială, Cupa ”Regele Mihai”, cu dificultate sportită și obstacole cu șase bare (cele mai mari obstacole în echitație.

Competiția de la Turda s-a încheiat duminică după masa cu un spectacol de echitație cu patru echipaje cu șase cai, aparținând familiei Dobrovitz din Ungaria.

Competiția de la Turda a înregistrat în ultimele trei zile peste 1000 de vizitatori, cumulat, în cele trei zile de concurs, în special turiști în tranzit ce au vizitat Salina Turda.

Ediția din 2018 a inclus și două momente deosebite, sărbătorirea a 30 de ani de activitate a programului de dezvoltare personală The Duke of Edinburgh`s International Award și organizarea unei cupe  în onoarea Regelui Mihai I al României. La evenimente au participat și ASH  Principesa Margareta a României și Principele Radu.

Comenteaza