Firma care va construi centrul de deşeuri ecologice de la Cluj, controlată de DNA VIDEO

Firma care va construi centrul de deşeuri ecologice de la Cluj, controlată de DNA VIDEO
Firma care va construi centrul de deşeuri ecologice de la Pata Rât face obiectul unei anchete a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Procurorii au ridicat mai multe documente de la primăria şi Consiliul Judeţean Arad, acte care au legătură cu licitaţiile la care a participat societatea Confort Construct SA.

Anchetatorii au descins ieri dimineaţă la sediul primăriei şi al consiliului judeţean Arad, de unde au ridicat mai multe documente. Potrivit primarului Gheorghe Falcă, procurorii au solicitat informaţii şi acte legate de procedurile de achiziţie, câştigătorii acestor proceduri şi contractele încheiate de municipalitate. Este vorba, în special, de contractele încheiate de societatea Confort Construct SA, aparţinând omului de afaceri Georgică Cornu.


Procurorii au precizat că ancheta vizează un dosar aflat în faza actelor premegătoare, dar au refuzat să ofere mai multe informaţii.

"Nu este vorba de efectuare de percheziţii, ci de ridicare de documente de la Primăria Arad şi de la Consiliul Judeţean Arad într-un dosar aflat în faza actelor premergătoare. În respectivul dosar nicio persoană nu are calitate de învinuit", se arată într-un comunicat al DNA.

Confort Construct SA este şi câştigătoarea licitaţiei pentru construcţia Centrului de management al deşeurilor de la Cluj. Investiţia este de 77 de milioane de euro, cea mai mare parte a sumei fiind asigurată din fonduri europene. Reprezentanţii CJ Cluj spun că instituţia nu a primit deocamdată nici o solicitare de la DNA. De asemnea, ei au precizat că semnarea contractului cu societatea respectivă le-a fost impusă de instanţa de judecată.

"S-au adresat şi instanţei şi în acest sens am primit o soluţie din partea instanţei prin care ermam obligaţi să reluăm procedura. Hidroconstrucţia, care a fost declarată câştigătoare iniţial, a fost considerată ca nefiind eligibilă şi am fost puşi în situaţia de a atribui acele lucrări celui clasat pe locul doi", a explicat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj, Victor Popa.

Lucrările la centrul de la Pata Rât au început săptămâna trecută şi au ca termen de finalizare primăvara anului viitor.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Zoli Szucs

Comenteaza