Firma care voia crematoriu uman în Mănăştur a dat Primăria în judecată; primul termen, în 22 iunie

Firma care voia crematoriu uman în Mănăştur a dat Primăria în judecată; primul termen, în 22 iunie
Acuze electorale: unul dintre candidaţii la Primăria Cluj-Napoca, deputatul Mircia Giurgiu, acuză Primăria că a ascuns o serie de informaţii privind construirea unui crematoriu uman în Mănăştur. "Primăria a ascuns informaţia legată de existenţa procesului intentat de firma RDK Cremation", a spus Giurgiu.

 

Giurgiu este cel care a organizat în luna ianuarie un marş de protest la care au participat câteva sute de mănăştureni care s-au declarat împotriva construirii crematoriului. Giurgiu a acuzat atunci Primăria că nu a informat opinia publică în legătură cu eventualitatea construirii crematoriului. După proteste, Consiliul Local şi-a anulat propria Hotărâre prin care autoriza construirea crematoriului.


Firma RDK Cremation a dat în judecată Consiliul Local şi pe primarul din Cluj-Napoca, în 12 aprilie, şi cere anularea anulării autorizării. Primul termen a fost fixat pentru 22 iunie.

UPDATE Reprezentanţii RDK Cremation au refuzat să dea detalii despre proces. "Nu ştim încă ce va fi cu procesul, e pe rol, nu ştim ce va ieşi", au declarat aceştia.

Comenteaza