Firma celui mai bogat român, implicată în fraudarea referendumului de la Cluj VIDEO

Firma celui mai bogat român, implicată în fraudarea referendumului de la Cluj VIDEO
Firma celui mai bogat român a fost implicată în fraudarea referendumului de la Cluj, acuză procurorii care au investigat cazul. O companie aeriană controlată de firma Inter-agro, controlată de magnatului Ioan Niculae şi de fiica acestui, i-a oferit lui Dumitru Samson, în mod gratuit, un elicopter pentru a veni la Cluj. Potrivit procurorilor, Samson i-a coordonat de la Cluj pe ceilalţi membrii ai grupului care au încercat să fraudeze rezultatele referendmului pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Procurorii au trimis deja dosarul în instanţă. Anchetatorii susţin că Dumitru Samson a ajuns la Cluj chiar în ziua referendumului, în jurul prânzului. El a fost trimis aici de la Bucureşti, după ce în cursul dimineţii prezenţa la vot în judeţ a fost foarte scăzută. Pentru a ajunge cât mai repede la Cluj, Samson a apelat la un elicopter privat.

"Învinuitul Samson Dumitru s-a deplasat din Bucureşti în Cluj Napoca cu un elicopter, folosind serviciile societăţii Inter Aviation SA; el a aterizat pe Aeroportul Internaţional Cluj Napoca la ora 12:10 iar la ora 12:25 se afla deja la sediul PNL Cluj", au arătat procurorii în rechizitoriul prin care Samson a fost trimis în judecată. Anchetatorii spun că Dumitru Samson a plătit zborul cu elicopterul abia după ce a început urmărirea penală împotriva sa. Inter Aviation SA a fost înfiiţată în luna martie 2011. [INTRĂ CARTON 2] Potrivit portalului listafirme.ro, asociaţii firmei sunt Adina Niculae, fiica cea mică a miliardarului Ioan Niculae, şi societatea Interagro, deţinută de omul de afaceri prahovean. Obiectul de activitate al firmei îl reprezintă transportul aerian de pasageri, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de peste 5 milioane de lei.

Potrivit site-ului oficial, Inter Aviation detine un avion şi un elicopter de mici dimensiuni.

Administratori Inter Aviation - Adina Niculae şi societatea Interagro SA

Obiect de activitate - transporturi aeriene de pasageri

Cifră de afaceri în 2011 - 5,2 milioane lei

Nici Ioan Niculae şi nici reprezentanţii societăţii Inter Aviation nu au putut fi contactaţi pentru a explica situaţia.

 

Comenteaza