Firmele de deszăpezire, amendate de polițiști pentru lipsa de acțiune

Firmele de deszăpezire, amendate de polițiști pentru lipsa de acțiune
Ninsoarea de luni a pus pe jar toate instituțiile publice. Nu a făcut excepție nici Isnepctoratul de Poliție Județean Cluj, care a trimis agenții pe teren, pentru a acționa în scopul prevenirii evenimentelor rutiere nedorite.

Astfel, polițiștii rutieri care au acționat pe raza municipiului Cluj-Napoca au luat măsuri pentru sancționarea contravențională a firmelor care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor publice, pentru neîndeplinirea obligațiilor de întreținere a carosabilului.

De asemenea, pentru neregulile depistate în trafic, polițiștii au fost nevoiți să aplice 42 de sancțiuni contravenționale, fiind aplicate 60 de puncte amendă și 57 de puncte de penalizare.

De exemplu, patru conducători auto depistați în trafic la volanul unor autovehicule care nu aveau montate anvelope de iarnă au fost amendați, acestora fiindu-le retrase și certificatele de înmatriculare, fără drept de circulație, conform prevederilor legale în vigoare.

Oamenii legii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers. Totodată, le reamintesc că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive omologate antiderapante.

Comenteaza