Firmele de deszăpezire sunt ineficiente. Cum au intervenit în oraș GALERIE FOTO

Firmele de deszăpezire sunt ineficiente. Cum au intervenit în oraș GALERIE FOTO
Cele două firme care sunt însărcinate cu deszăpezirea străzilor din municipiul Cluj-Napoca par a fi depășite de situație.

Joi dimineața, în jurul orei 09:00, clujenii aflați la volanul unui autoturism au putut întâmpina două situații complet diferite. Cei care circulau prin cartierele Mănăștur, Zorilor și Grigorescu, precum și în centru, zone aflate în sarcina companiei Rosal, au avut parte de condiții de trafic relativ decente, chiar dacă nu perfecte.

Cei aflați în Mărăști și Gheorgheni, cartiere de deszăpezirea cărora se ocupă Brantner Vereș, au fost nevoiți să șofeze printr-un strat de zăpadă destul de gros. De exemplu, pe strada București se circula cu circa 15 km/oră, iar șoferii trebuiau să acorde o atenție deosebită și poleiului care era depus pe șosea. 

În plus, cititorii ZIUA de CLUJ au semnalat că, în jurul orei 09:30, troleibuzul cu nr 003, de pe linia 25, patina și nu putea urca strada Teodor Mihali. La fața locului s-au deplasat câteva utilaje, care au așternut material antiderapant, astfel încât mijlocul de transport în comun să își poată continua drumul. 

Mai mult, și ninsoarea din cursul serii de luni a luat prin surprindere firmele de deszăpezire, care au acționat ineficient, sute de șoferi rămânând blocați zeci de minute în trafic. 

În urma lipsei de acțiune manifestată, cele două firme care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor publice au fost sancționate contravențional de polițiști, pentru neîndeplinirea obligațiilor de întreținere a carosabilului.

ZIUA de CLUJ invită cititorii să ne comunice cum sunt condițiile de trafic pe străzile pe care circulă: unde s-a deszăpezit, unde nu, ce nemulțumiri aveți!

Comenteaza