Fitele de la Bamboo nu au rezistat la Cluj

Fitele de la Bamboo nu au rezistat la Cluj
Creditorii si furnizorii firmei DiscoBamboo ar putea fi victima unui artificiu financiar, în urma cãruia sã rãmânã cu buza umflatã, desi franciza a fost concesionatã lui Radu Vlas.

Proaspãtul proprietar al clubului Bamboo Cluj, Radu Vlas, spune cã a preluat doar dreptul de folosintã a brandului, nu si datoriile, care se ridicã la aproape 500.000 de euro, conform surselor ZIUA de CLUJ. Cu toate acestea, intrarea în insolventã a societãtii DiscoBamboo ar putea anula si contractul de francizã. 

 

Omul de afaceri clujean spune cã legea îi dã credit  sã preia dreptul de folosintã a mãrcii Bamboo, însã nu îsi asumã si datoriile clubului fãcute pânã în momentul preluãrii. “Noi am preluat bunurile clubului, tot ceea ce s-a construit aici. S-a fãcut o simplã preluare, eu nu stiu ce datorii au, pentru cã nu am intrat în contabilitatea lor. Fosta societate rãmâne cu datoriile. Nu ne intereseazã ce a fost pânã acum”, spune actualul proprietar al clubului clujean, Radu Vlas, presedinte al societãtii Ardeal Construct. “Noi am negociat un pret pentru concesiunea francizei. Restul nu stiu si nici nu mã intereseazã”, sustine Vlas.

 

Andrei Cionca, asociat coordonator al Casei de Insolventã Transilvania, a confirmat faptul cã, legal, Ardeal Construct este curatã, întrucât omul de afaceri poate prelua franciza fãrã sã fie obligat sã achite datoriile firmei care a dobândit anterior dreptul de folosintã a numelui. “Probabil, vechea firmã va fi aruncatã în faliment de cãtre creditori”, este de pãrere specialistul în proceduri de insolventã.

 

Surse apropiate fostei conduceri a clubului afirmã cã problemele DiscoBamboo Cluj dureazã de mai multã vreme. Clubul a încheiat contracte de servicii, în ultimele douã luni si jumãtate, si nu a plãtit integral materialele si serviciile furnizate. Reprezentantii acestor firme se feresc sã dea detalii cu privire la datoriile pe care Bamboo Cluj le are, dar spun cã suma totalã se ridicã peste un milion de lei.

 

Printre societãtile care trebuie sã recupereze bani de la DiscoBamboo, se numãrã firmele care au participat la amenajarea locatiei, furnizorul instalatiei de aer conditionat, care are încã de recuperat 80.000 de euro sau societatea care a construit peretii falsi si tavanul clubului, cu o datorie de 130.000 de euro. “Eu mã duc la Vlas cu contractul, sã-mi dea banii, altfel îmi iau tot ce nu mi-a fost plãtit si sã pice Bamboo peste el!”, ne-a declarat unul dintre furnizorii de materiale de constructii.

 

 Chiar Vlas avea de recuperat la începutul lunii februarie circa 920.000 de lei pentru chirie si utilitãti gen energie electricã sau apã, dat fiind cã Bamboo functioneazã în Multiplex Leul din Piata Mihai Viteazu, complex care apartine omului de afaceri. De asemenea, clubul mai are datorii neachitate de luni bune la furnizorii de instalatii de lumini si la furnizorul mobilierului din interior. Un alt furnizor neachitat este Casa Dumas. Marinel Trifan, singurul administrator rãmas din fosta conducere a DiscoBamboo, nu a putut fi contactat, iar purtãtorul de cuvânt al clubului avea telefonul mobil închis.

 

 

Insolventa bate franciza

 

Potrivit Legii insolventei, în momentul în care un creditor va înainta Tribunalului Comercial cererea pe numele DiscoBamboo, toate tranzactiile încheiate de aceastã societate în ultimele 120 de zile vor deveni nule. Printre acestea s-ar putea afla inclusiv contractul de cesiune a francizei, negociat de Vlas.

Comenteaza