Flashmob şi spectacol de dans canin, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

Flashmob şi spectacol de dans canin, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, Sala Polivalentă va găzdui miercuri, între 16:00 şi 19:00, o serie de activităţi dedicate.

În cadrul evenimentului, studenţii Universităţii Babeş Bolyai, prin intermediul Biroului pentru Studenţii cu Dizabilităţi (BSD), vor participa la spectacolul ,,Fii fără prejudecăți!", în care vor dansa alături de persoane cu sindromul Down şi de persoane utilizatoare de fotolii cu rotile de la diferite asociații și centre din Cluj-Napoca.

De asemenea, ei vor fi implicați într-un flashmob de conștientizare a dizabilităților și într-un moment de dans sportiv. Nu trebuie ignorat nici momentul organizatde echipa de dog dancing a unei şcoli de dresaj canin clujene, în care câinele de terapie Bailey va dansa în premieră pe piesa muzicală compusă și interpretată de fetița Mara Prună, din cadrul Asociației Autism Transilvania.

La finalul serii va avea loc, pe lângă momentele artistice, un meci demonstrativ de baschet.

În acelaşi timp, la nivelul tuturor centrelor subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj se va organiza Ziua Porţilor Deschise, o zi în care toţi colaboratorii DGASPC Cluj sunt aşteptaţi să participe împreună cu beneficiarii la activități comune, să confecţioneze împreună decoruri de Crăciun dar şi să asiste la momentele artistice dedicate zilei de 3 decembrie.

La aceste acţiuni, organizate de DGASPC Cluj în colaborare cu TVR Cluj, vor participa echipa de voluntari din cadrul BSD, membri ai Colegiului Studențesc de Performanță Academică, membri ai Asociației Mișcarea Sportivă a Studenților Transilvăneni, Alumni UBB, persoane cu dizabilități și personal al asociațiilor cu preocupări pentru persoane cu dizabilități.

Comenteaza