Floreştenii, nemulţumiţi de ritmul asfaltărilor. Primarul promite

Floreştenii, nemulţumiţi de ritmul asfaltărilor. Primarul promite
Numeroşi locuitori din Floreşti şi-au manifestat ieri nemulţumirea vizavi de ritmul în care sunt asfaltate mai multe străzi din localitate.

Aproximativ 100 de locuitori din Floreşti au participat joi după-masă la o dezbatere organizată de asociaţia "Civica Floreşti" şi Ziarul de Floreşti, cu titlul "Floreşti, încotro?"

La dezbatere au fost invitaţi primarul Ioachim Vancea, viceprimarul Horia Şulea şi candidatul la Primăria Floreşti, Hortensiu Liviu Cucu.

O bună parte a discuţiilor a vizat asfaltările - situaţia celor două programe de asfaltare aflate în derulare în comună: un program finanţat prin fodnuri europene, pe Măsura 322, în valoare de 2 milioane de euro şi un program finanţat prin fonduri proprii, în valoare de 1 mil. euro

Oamenii prezenţi ieri la dezbatere s-au manifestat foarte nemulţumiţi de întârzierile care se înregistrează la multe dintre străzi.

Primarul susţine că au fost probleme cu proiectul, din punct de vedere tehnic. "Au fost probleme cu proiectul. Situaţia din teren nu a corespuns cu ceea ce era în proiectul iniţial, nu am putut folosi unele din soluţiile respective", a precizat primarul Ioachim Vancea.

Edilul a promis că până la sfârşitul lunii iunie unele dintre străzi vor fi asfaltate, dar în acelaşi timp contractul cu firma care execută lucrările a fost prelungit cu 3 luni, fiind astfel "împins" până în octombrie.

Primarul Ioachim Vancea a specificat şi faptul că sunt probleme cu tranşele de bani de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, în prvinţa străzilor care urmează să fie asfaltate cu bani europeni, pe Măsura 322. A doua tranşă trebuia să fie plătită până 1 aprilie, iar banii nu au ajuns nici acum. "Există promisiuni că se vor da totuşi bani zilele următoare", a precizat edilul.

 

Comenteaza