Floreştiul, noua casă a unei familii de irakieni. Ce solicitare au adresat primăriei

Floreştiul, noua casă a unei familii de irakieni. Ce solicitare au adresat primăriei
O familie de irakieni venită în ţară împreună cu cei patru copiii au decis să se stabilească în imediata apropiere a municipiului Cluj-Napoca, în comuna Floreşti.

Potrivit primarului Horia Şulea, cei şase cetăţeni străini au primit o viză de şedere temporară din partea autorităţilor române şi locuiesc într-un apartament luat în chirie.

El aprecizat că irakienii au mers recent la Primăria Floreşti pentru a solicita acordarea alocaţiei de stat pentru copiii lor, însă nu îndeplinesc condiţiile pentru a o primi. 

"Din prima analiză a documentelor depuse, efectuată de funcţionarii primăriei, ei nu ar îndeplini condiţiile necesare perntru a beneficia de această alocaţie, dar Primăria Floreşti va face o anchetă socială pentru a vedea dacă familia poate primi sprijinul autorităţilor române", a declarat Şulea pentru Ziua de Cluj. 

Primarul Floreştiului a ţinut să precizeze că stabilirea acestei familii de irakieni nu este un fapt neobişnuit, întrucât în comună mai locuiesc cetăţeni de diferite etnii, din toate colţurile lumii, precum arabi, africani, chinezi sau coreeni. 

Comenteaza