Florian Walter rămâne în Emiratele Arabe Unite. A primit viză de rezidență definitivă

Florian Walter rămâne în Emiratele Arabe Unite. A primit viză de rezidență definitivă
Fostul finanțator al Universității Cluj, Florian Walter, suspectat că ar fi liderul unei grupări specializate în evaziune fiscală, a primit viză de rezidență definitivă în Emiratele Arabe Unite.

Patronul Romprest Service a decis să nu mai revină niciodată în România, după ce autoritățile din Dubai i-au dat acestuia rezidența, informează, pe surse, dolce-sport.ro. 

Fostul finanțator al formației "U" Cluj a devenit în 6 mai protagonistul unei aventuri demne de scenariul unei telenovele. La acea dată procurorii DIICOT şi poliţiştii Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate au făcut 28 de percheziţii, fiind vizată şi compania Romprest Service, controlată de Florian Walter. Omul de afaceri era bănuit că a constituit și coordonat un grup infracţional organizat ce acționa pe raza mai multor județe și în municipiul București.

Walter ar fi desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil şi a taxei pe valoarea adăugată de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale „tip fantomă". Prin acţiunile desfăşurate grupul a produs bugetului consolidat al statului un prejudiciu în valoare totală de 4.500.000 de euro.

Omul de afaceri nu a putut fi găsit însă de anchetatori, astfel că Tribunalul Prahova a decis să emită un mandat de arestare în lipsă pe numele său, fiind dat în consemn la frontieră. Mai apoi, în 19 mai, instanţa prahoveană a emis un mandat internaţional de urmărire pe numele lui Walter.

Unele surse judiciare vehiculau că Walter ar fi părăsit ţara la sfârşitul lunii aprilie, iar ultima dată ar fi fost localizat la Monaco. Potrivit altor surse, el ar fi ajuns în Cuba. La mijlocul lui iulie, el a fost localizat tocmai în Orientul Mijlociu, în cel mai mare oraş din Emiratele Arabe Unite, Dubai.

Autorităţile române au iniţiat demersurile necesare pentru extrădarea sa, însă întrucât România nu are semnat un acord de extrădare cu Emiratele Arabae Unite acest lucru poate fi catalogat ca o misiune imposibilă,cu atât mai mult cu cât Walter a primit viza de rezidență definitivă.

Până în prezent în presă au apărut mai multe fotografii cu omul de afaceri, care se află în continuare în Dubai. Potrivit evz.ro, Walter a fost spitalizat în stare gravă la mijlocul lunii octombrie, după ce a făcut infarct în Dubai.

Comenteaza