Fonduri nerambursabile de 1,2 milioane de lei pentru programul „Fructe în şcoli” în judeţul Cluj

Fonduri nerambursabile de 1,2 milioane de lei pentru programul „Fructe în şcoli” în judeţul Cluj
Un număr de 45.413 elevi din clasale V-VIII din judeţul Cluj vor pimi mere în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli, după ce Consiliul Judeţean Cluj a obţinut din partea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Cluj, pentru finanţarea din fonduri nerambursabiole a programului.
Costurile totale ale programului sunt de 1,26 milioane de lei, inclusiv TVA, costurile pentru un mnăr fiind de 0,3 lei, precizează reprezentanţii Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat transmis presei.

Elevii claselor V-VIII din şcolile de stat şi private din judeţul Cluj vro primi câte un măr pe o perioadă de 93 de zile de şcolarizare, începând cu noimebrie 2010.

Costurile programului de la nivelul judeţului Cluj vor fi suportate iniţial de CJ Cluj, din sumele provenite din TVA, urmând ca forul să recupereze ulterior banii de la APIA.

„Prin reuşita obţinerii de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană necesare finanţării acestui program, instituţia noastră a reuşit să degreveze bugetul de o cheltuială importantă, sumele de bani astfel economisite putând fi folosite pentru implementarea altor proiecte prioritare care aşteaptă finanţare”, a precizat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Instituţia a obţinut prin intermediul APIA finanţare nerambursabilă şi pentru programul „Cornul şi laptele”, suma solicitată pentru semestrul Ii din anul şcolar 20009-2010 fiind de 176.389 de euro, cu TVA.

Scopul celor două programe este cearea de obiceiuri alimentare sănătose şi scăderea obezităţii infantile, mai precizează în comunicatul citat, reprezentanţii CJ.

Comenteaza