Fost candidat la şefia UTCN, membru în comisia care analizează plagiatul lui Ponta, acuzat de furt intelectual VIDEO

Fost candidat la şefia UTCN, membru în comisia care analizează plagiatul lui Ponta, acuzat de furt intelectual VIDEO
Profesorul Nicolae Burnete de la Universitatea Tehnică, unul dintre candidaţii la funcţia de rector la alegerile din primăvară, este acuzat de plagiat. Ironia este că profesorul este membru în comisia de etică ce ar urma să analizeze acuzaţiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta.

Burnete este acuzat că, împreună cu un profesor de la USAMV, Naghiu, ar fi plagiat o altă lucrare, pe tema energiei regenerabile în fermele agricole. Articolul a apărut în Trakia Journal of Sciences în Bulgaria. Cei doi profesori preiau paragrafe întregi din cel puţin trei lucrări diferite, fără să menţioneze sursa şi fără să marcheze textul copiat în ghilimele, acuză contributors.ro.


Mai mult, acuză contributors.ro, o altă lucrare ştiinţifică, "Considerations upon the potential of Romania for Biofuels production and use", menţionată la poziţia 126 în lista de lucrări a profesorului Burnete şi publicată în Acta Technica Napocensis, ar fi fabricată aproape în totalitate din fragmente copiate cuvânt cu cuvânt dintr-un document al Comisiei Europene, "Biofuels in the European Union. A vision for 2030 and beyond". Până şi concluziile sunt copiate, acuză Alexandru Toma Pătraşcu.

"Sunt gata să jur oricând cu mâna pe Biblie că n-am nicio legătură cu plagiatul", spune Burnete pentru ziuadecj.ro, "iar intervenţia mea în acele articole nu poate fi legată decât de partea de motoare, adică sub cinci la sută". Burnete adaugă că, potrivit legii 206/2004, nicio persoană nu poate fi acuzată de plagiat dacă citează la bibliografie lucrarea din care copiază, chiar dacă în text paragrafele nu sunt citate în ghilimele iar sursa nu apare nici nota de subsol. "Dacă e citat la bibliografie nu e plagiat, aşa spune legea"; adaugă Burnete.

Comenteaza