Fostul şef al Poliţiei Rutiere Cluj, audiat la Curtea de Apel VIDEO

Fostul şef al Poliţiei Rutiere Cluj, audiat la Curtea de Apel VIDEO
Fostul şef al Poliţiei Rutiere Cluj, Alexandru Mureşan, a fost audiat astăzi la Curtea de Apel, unde a început procesul penal în care este acuzat de înşelăciune şi fals în acte oficiale. Anchetatorii spun că ar fi falsificat acte pentru a obţine credite bancare de sute de mii de euro. Mureşan a dat vina pe funcţionarii bancari, despre care a spus în instanţă că i-ar fi modificat adeverinţa de venit.

Comisarul Alexandru Mureşan este acuzat că şi-ar fi modificat adeverinţa de venit pentru a obţine două credite în valoare de 248.000 de euro. De asemenea, ar fi omis să treacă în declaraţia de avere datoriile de peste 1,5 milioane de euro ale soţiei. Fostul şef al poliţiei rutiere nu a dat declaraţii la ieşirea din sala de judecată.

Avocatul lui Alexandru Mureşan susţine că clientul său este nevinovat.

"Ati vazut in sala de judecata, argumentele sunt aceleasi. Din punctul nostru vom incerca sa demonstram ca domnul Muresan este nevinovat raportat la argumentele pe care le vom prezenta strict in fata instantei", a spus Emil Timoce, avocat.

Alexandru Mureşan şi-a prezentat astăzi argumentele în faţa judecătorului.

DĂ VINA PE FUNCŢIONARII BANCARI
SURSA: DECLARAŢIE ÎN INSTANŢĂ

"Declar cu toată sinceritatea că nu am ştiut de acele completări din martie 2008. Nu-mi aparţin şi am aflat de ele cu ocazia audierii la parchet. Modificarea primei cifre de 4 este grosolană. Au fost implicaţi mai mulţi funcţionari bancari. Ei aveau datoria să verifice. Nu pot să-mi explic de ce au procedat aşa. Probabil funcţionarilor li se creează un bonus în funcţie de creditele contractate", a declarat Alexandru Mureşan în faţa judecătorului. În legătură cu datoriile soţiei, comisarul a spus că aceasta se ocupa de partea financiară a familiei şi că nu discutau acasă despre afaceri.

NU ŞTIAM DE DATORIILE SOŢIEI
SURSA: DECLARAŢIE ÎN INSTANŢĂ

"În 2012 am aflat de situaţia financiară a soţiei. Am aflat treptat de datoriile pe care le are. Nici în prezent poate nu ştiu situaţia reală. Am ştiut de proiectele imobiliare, dar nu ştiam implicaţiile financiare", a precizat Mureşan în instanţă. Procesul va continua în data de 11 noiembrie, când vor fi audiaţi cinci martori.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza